L'Ajuntament de Torreblanca i Ecoembes consciencien a veïns i visitants perquè reciclen i no embruten la platja
Tania Agut: “Tenim la sostenibilitat com a bandera i treballem per a potenciar un turisme sostenible i responsable”
Centenars de persones han participat en la campanya de conscienciació impulsada per l'Ajuntament de Torreblanca i Ecoembes per a fomentar el reciclatge, especialment a les platges, per part dels veïns i els visitants de la localitat. Gema Edo, regidora de Turisme, ha participat en aquesta campanya de sensibilització denominada ‘Reciclar per a ConserMar’, que té com a principal objectiu sensibilitzar sobre la importància de fomentar el reciclatge i incentives la neteja de les platges.
Per a això, aquest cap de setmana es van instal·lar punts informatius en l'accés principal a les platges Torrenostra i Platja Nord amb l'objectiu de conscienciar als ciutadans sobre els beneficis del reciclatge per al medi ambient i la importància de no abandonar els residus a les platges. Es tracta d'una campanya de conscienciació ciutadana sobre reciclatge promoguda per la Consellería d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climática i Transición Ecológica, i Ecoembes, en col·laboració amb l'Ajuntament de Torreblanca i altres 19 municipis costaners de tota la Comunitat Valenciana.
Tania Agut, alcaldessa de Torreblanca, ha assegurat que “en l'equip de Govern tenim la sostenibilitat com a bandera i treballem per a potenciar un turisme responsable a nivell mediambiental, especialment a les nostres platges. Tractem de distingir la nostra oferta de la d'altres municipis de costa no sols a la província de Castelló, sinó de tota la Comunitat Valenciana”.
L'alcaldessa de Torreblanca ha assegurat que “en la nostra acció de Govern tenim com a premissa el desenvolupament turístic i econòmic de Torreblanca, però sempre aplicant criteris de respecte mediambiental i de fomentar la sostenibilitat, per la qual cosa hem decidit participar en iniciatives que ajuden a conscienciar als nostres veïns i veïnes, així com als nostres visitants”.
Durant tot el matí l'equip de ‘ConserMar’ va atendre els centenars de ciutadans i ciutadanes que es van acostar al seu estand, on els va informar sobre els avantatges de la recollida selectiva de residus d'envasos generats a l'entorn de les platges (llandes, briks, envàs de plàstic), a més de cridar l'atenció per a frenar la ‘*basuraleza’, és a dir, l'abandó dels residus a les platges i altres entorns naturals.
L'acció reforçarà la importància de la separació domèstica d'aquests residus i el seu depòsit en els contenidors corresponents per a afavorir el seu reciclatge. Amb tot això, s'ajuda a reduir la contaminació, millorar la qualitat mediambiental i contribuir a l'economia circular dels envasos.
‘Reciclar per a ConserMar’ és una iniciativa tracta d'implicar els ciutadans com a agents actius preservadors del patrimoni comú que representen les nostres platges, valorant-les com el que són, un tresor natural en l'ús i gaudi del qual està basat a més en bona part el nostre desenvolupament econòmic.
Tania Agut també ha impulsat el #Moviment Banderes Verdes
Cal recordar que l'Ajuntament de Torreblanca ha decidit potenciar la sostenibilitat en el municipi com un dels seus primers eixos d'actuació aquesta legislatura. De fet, fa dues setmanes, dins d'aqueixa estratègia, també va decidir donar suport a una acció gràcies a la qual un total de 12 establiments hostalers de Torreblanca participen aquest estiu en la quarta edició del #*MovimientoBanderasVerdes, una iniciativa posada en marxa per Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya.
Es tracta d'una campanya que busca premiar el compromís dels municipis i de l'hostaleria amb l'economia circular i el reciclatge de vidre durant l'època estival. Així, Torreblanca competirà amb fins a 42 municipis de la Comunitat Valenciana i tractarà d'arrabassar la Bandera Verda a Benidorm i Orihuela, els dos municipis que van resultar guanyadors en l'última edició de Banderes Verdes a nivell autonòmic.
El Moviment Banderes Verdes contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d'envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l'estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús que es posen en el mercat són generats pel sector hostaler, per la qual cosa la seua implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarboniçat.