Una temporada en mans del turisme nacional
Els empresaris hotelers criden a la confiança de la població i els animen a planificar les seues vacances
L'arribada del mes de juliol i l'arrancada de la primera operació eixida de l'estiu materialitza un escenari que es venia posposant des de fa setmanes. Els hotelers s'enfronten a la que ha de ser la seua gran temporada de l'any, però el fan amb molts dubtes i incerteses sobre la taula.
L'estiu 2020 serà diferent, d'això ningú té dubte, i una de les grans diferències serà el tipus de turisme que rebrà Espanya però també pel qual optaren els espanyols. Lluny queden els grans viatges per tot el món, enguany el turisme serà fonamentalment nacional.
Així queda reflectit en l'informe realitzat per Privalia ‘L'impacte que tindrà el coronavirus en la planificació i manera de viatjar dels espanyols després de la pandèmia del Covid-19’ en el qual s'analitza com han canviat els plans en tan sols quatre mesos.
Segons aquest estudi, un 75% dels espanyols triarà un racó d'Espanya per a gaudir de les seues vacances. Un gran percentatge sobretot si els comparem amb el 63% que el passat estiu va triar Europa com a destinació.
Un altre factor important és la despesa prevista per a les vacances i el temps. De mitjana els espanyols passaren una setmana de desconnexió en algun racó del territori, amb un pressupost que en el 49% dels casos serà superior a 800 euros. En canvi, el 16% diu que gastarà entre 300 i 600 euros.
Amb aquests números, tot semblaria apuntar que el turisme nacional ajudarà a reflotar a un sector que es troba al límit però les impressions no són així. El director de Casual Hotels, Juan Carlos Sanjuán, apunta a unes xifres d'ocupació “ridícules” per a les pròximes setmanes.
Malgrat això, intenta ser optimista i aposta per una evolució de cara al mes d'agost: “Juliol serà un mes en l'a la gent li costarà viatjar per por. Crec que agost la gent anirà perdent la por” apunta en declaracions al *InterCafé de *Intereconomía València recollides per elperiodic.com.
“Viatjar és segur i els hotels estan cuidats. Agost pot ser un mes per a salvar les castanyes” insisteix, al mateix temps que considera que és necessari tranquil·litzar a la ciutadania des de les diferents administracions. “La gent pel carrer es mou que més dóna fer-ho a València, Madrid o Sevilla. Moguem-nos, viatgem i isquem d'aqueix aclaparament intern que tenim per a tornar a ser feliços” afirma.
Amb tot això, el sector turístic viu uns mesos de molta incertesa perquè les reserves continuen arribant a compte gotes i de forma molt escalonada. Una formula que els impedeix planificar la temporada i el futur més pròxim, que arribarà al setembre i que no saben com podran afrontar.