Sueca posa en marxa un projecte per a mostrar a la població més jove la importància del consum responsable i de proximitat
L'associació de comerç local Arrima't, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d'Educació, ha posat en marxa una iniciativa titulada A prop de les escoles, Projecte de Consum Responsable i de Proximitat, que té com a objectiu “proporcionar a l'alumnat una sèrie d'eines perquè es puguen conscienciar del poder que tenim com a individus i, especialment, ara que ve la campanya de Nadal, pensem que era el moment adequat per a recordar uns certs conceptes a l'hora de desenvolupar qualsevol transacció”, ha explicat el director de l'activitat, Raúl Julve. El projecte compta amb la col·laboració d'Unió Gremial i el patrocini de la Diputació de València i la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.
A través d'un qüestionari, l'activitat busca la reflexió de l'alumnat sobre l'impacte de les nostres accions en tots els sentits. “La responsabilitat s'aconsegueix a través de la conscienciació que, al seu torn, arriba a través de la informació”, explica Julve. El projecte està dirigit a l'alumnat, tant de Primària, amb un contingut més didàctic, com de Secundària, al qual se li requereix una implicació major.
“Quan se'ns va proposar la idea, ens va semblar molt interessant i vam decidir col·laborar facilitant la participació de l'alumnat de tots els centres educatius que han volgut adherir-se. Aprofitant estes dates, considerem que havíem de traslladar a la població més jove la importància de consumir en el comerç de proximitat i de fer unes compres amb responsabilitat”, ha assenyalat el regidor d'Educació, Joan Carles Vázquez.
El president d'Arrima't, Tony Landete, ha explicat que el que es pretén és que els comerços entren dins de les escoles perquè es donen a conéixer, i conscienciar i informar els joves sobre els avantatges de comprar en els negocis locals perquè així ells després puguen prendre les seues decisions. “A més, busquem fer-los reflexionar sobre la situació del comerç local davant la falta de relleu generacional. Volem que sàpien que, des de l'associació, podem prestar-los la informació i assessorament necessaris a tots aquells joves que mostren interés per l'emprenedoria”. Així mateix, Tony Landete ha volgut agrair la col·laboració que han prestat al projecte Unió Gremial, la Diputació de València, la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la inspectora d'Educació, Elena Ortiz.