Sueca, El Perelló i el Mareny denuncien que no es pot construir res amb el nou pla d'ordenació de l'Albufera
“Què passarà el dia que ens caiga el col·legi al Mareny? Ens quedarem sense escola perquè no es pot construir res absolutament?”, lamenten els alcaldes
“No podem posar ni un totxo”; “Què passarà el dia que ens caiga el col·legi al Mareny? Ens quedarem sense escola perquè no es pot construir res del tot?”. Les localitats de Sueca, el Perelló i el Mareny de Barraquetes denuncien que el nou esborrany del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals de l'Albufera (PORN) els deixa amb la impossibilitat de construir res a les seues localitats.
“Ens sentim profundament decebuts i totalment disconformes amb aquest esborrany que es mostra encara més constrenyidor que l'anterior. A més de presentar les al·legacions pertinents de manera formal per escrit, ja hem concertat reunions amb el director general d'Urbanisme i el del Medi Natural, a les quals assistirem els tres alcaldes, per expressar-los el nostre malestar”, ha afirmat l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, després de reunir-se amb les localitats del Perelló i el Mareny de Barraquetes.
Aquestes localitats esperaven que la nova normativa no fora tan restrictiva i els permetés construir: “No estem demanant res fora del normal. No volem construir grans urbanitzacions. Només volem poder créixer vegetativament com a ciutat i disposar de sòl dotacional per poder donar un servei a la nostra ciutadania”, lamenta el primer regidor de Sueca.
Es dóna la circumstància que fa uns anys a la localitat del Perelló es va haver d'esfondrar un poliesportiu per construir una escola per aquesta mateixa raó. Actualment, l'escola del Mareny està molt vella i temen no poder alçar-ne una de nova ja que el PORN ho prohibiria: “Què passarà el dia que ens caiga el col·legi al Mareny? ¿Ens quedarem sense escola perquè no es pot construir res absolutament?”, lamenta l'alcalde del Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime, que lamenta aquesta situació que suposa l'enfonsament de l'economia local, en veure's afectats tants sectors.
En un comunicat, els alcaldes anuncien que arribaran “on hagen d'arribar”, fins i tot a un contenciós administratiu: “Considerem que hi ha un deute històric amb el municipi des del moment en què es va crear el primer document que regia el parc natural i es van obviar completament les normes subsidiàries de Sueca i el plantejament que s'estava treballant”.
A ciutats com València sí que hi ha més llibertat per construir, lamenta el primer regidor de Sueca, que defensa que la necessitat de creixement de la localitat no treu que defensin una política mediambiental: “Tot al contrari, perquè el nostre municipi té un 75% de superfície dins del parc natural. El que passa és que no poden pretendre que siguem els jardiners de València a cost zero. Nosaltres continuarem treballant defensant tots els interessos de la nostra ciutadania, tant els econòmics com els turístics i mediambientals”.