elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'institut Joan Fuster organitza una Jornada per a impulsar l'estudi i divulgació de les matèries STEM

L'institut Joan Fuster organitza una Jornada per a impulsar l'estudi i divulgació de les matèries STEM
    MÉS FOTOS
    L'institut Joan Fuster organitza una Jornada per a impulsar l'estudi i divulgació de les matèries STEM - (foto 2)
    L'institut Joan Fuster organitza una Jornada per a impulsar l'estudi i divulgació de les matèries STEM - (foto 3)

    L'Institut Joan Fuster ha organitzat la I Jornada 'Les dones STEM' amb l'objectiu d'impulsar i afavorir l'estudi, la promoció i la divulgació d'estes matèries Science, Technology, Engineering and Mathematics (Ciències, Tecnologies, Enginyeries i Matemàtiques) entre tot l'alumnat que assisteix al centre, tant d'ESO i Batxiller com de Cicles Formatius. “La nova llei parla d'una educació integral i, per això, hem volgut iniciar el camí cap a un projecte de centre que afavorisca el coneixement i la divulgació de les STEM en tot el nostre alumnat. Estes matèries no arribarien d'una forma integral al nostre alumnat si no es nodriren, al seu torn, de les altres matèries humanístiques, lingüístiques i socials. Les STEM col·laboren en la formació global de l'alumnat i, per este motiu, hem organitzat la Jornada que hem volgut titular 'Les dones STEM' aprofitant que l'11 de febrer és el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la ciència. Les dones han sigut un poc invisibles en totes les branques, però en les STEM ho han sigut especialment”, ha explicat Eva Pérez, professora del departament de Física i Química de l'IES Joan Fuster i una de les promotores de la Jornada.

    La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, a través de les regidories d'Educació i Joventut. Els regidors responsables de les dues àrees, Joan Carles Vázquez i Gema Navarro, han acudit per a mostrar el seu suport i participar en algunes de les activitats propostes, com ara la visita a les exposicions i l'assistència a una de les xarrades programades, concretament la d'Olga Mena, investigadora del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), científica titular en l'Institut de Física Corpuscular (IFIC), directora de projectes a nivell europeu i membre del Square Quilometre Array (SKA), el projecte científic i tecnològic a escala global per a construir el radiotelescopi més gran del món.

    El regidor d'Educació, Joan Carles Vázquez, ha mostrat la seua satisfacció per la iniciativa i la implicació del professorat i l'alumnat, “l'Ajuntament sempre estarà recolzant tots els projectes d'este tipus que resulten tan valuosos per a la formació del nostre alumnat. L'altre dia vam vindre a unes jornades sobre l'FP i ara som ací per a abordar un altre tema interessantíssim com és el coneixement i divulgació de la ciència, especialment pel que respecta a la dona. Tot això demostra l'interés per emprendre projectes, el treball ben fet i la implicació de tot l'IES Joan Fuster; a qui vull felicitar per l'èxit que està aconseguint en totes les iniciatives que duu a terme”.

    Pujar