L'Institut Joan Fuster i l'Ajuntament de Sueca convoquen la segona edició del Premi Literari d'Assaig Joan Fuster
L'IES Joan Fuster ha aprofitat per a anunciar la convocatòria també dels XL Premis Literaris Joan Fuster en les categories de narrativa, poesia i teatre
L'Institut Joan Fuster i l'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Cultura, han convocat la segona edició del Premi Literari d'Assaig Joan Fuster, un guardó que presenta enguany novetats. El regidor de Cultura, Vladimir Micó; la directora de l'Institut Joan Fuster, Laura Mompó; i el professor del departament de Valencià, Toni Picazo; han realitzat la presentació oficial en l'Espai Joan Fuster, en un acte que ha servit també per a conéixer l'alumnat guanyador dels concursos convocats per a triar el cartell i el vídeo promocional d'esta segona edició, reconeixements que han recaigut en Roser Marco, pel que respecta al disseny del cartell; i en Andrea Cardo i Gerard Grau, com a creadors del vídeo que anuncia la convocatòria.
El premi en la categoria d'Assaig sorgeix arran de l'èxit aconseguit l'any passat en la seua primera edició amb motiu del centenari del naixement de Joan Fuster. “Vam convocar una edició extraordinària i vam obrir la participació a tota la comarca. Moltes persones ens van animar que tinguera una continuïtat i per això vam pensar que, al costat de la resta de modalitats dels Premis Literaris Joan Fuster, que enguany compleixen la 40 edició, s'havia de participar també precisament amb l'assaig, que és el gènere que més identifica a Fuster”, ha explicat el professor de Valencià de l'Institut Joan Fuster, Toni Picazo, qui ha tingut paraules d'agraïment cap a l'Ajuntament i, especialment, cap al regidor de Cultura, Vladimir Micó; la direcció de l'Institut i el departament de Valencià; Escola Valenciana, l'AMPA de l'Institut, Perifèric edicions i l'Espai Joan Fuster.
Una de les novetats introduïdes enguany en la segona edició del premi d'assaig, ha consistit en l'obertura de la participació a l'alumnat de tots els centres educatius valencians que cursen 4t de l'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. D'altra banda, serà la primera vegada que el premi s'organitze des de l'Institut Joan Fuster i l'Ajuntament de Sueca.
El regidor de Cultura, Vladimir Micó, ha tingut paraules d'agraïment per a la direcció del centre, el departament de Valencià i la resta de departaments implicats en la convocatòria dels premis, així com per a les institucions que presten la seua col·laboració, “l'estat actual tan òptim dels premis, es deu a la gran faena que s'ha realitzat durant anys. Des de la Regidoria de Cultura, sempre estarem al costat de tota aquella iniciativa i proposta cultural que es desenvolupe a Sueca; i espere tornar a veure-vos a tots en el lliurament dels Premis Literaris perquè significarà que la participació ha sigut tan elevada com sempre”.
Per la seua part, la directora de l'Institut Joan Fuster, Laura Mompó, ha volgut agrair també la col·laboració dels organismes que fan possibles els Premis, “uns guardons que es mereixen açò i molt més. És un plaer tornar a estar ací presentant-los. Nosaltres continuarem fent el que hem fet fins ara: escriure en valencià, presentar-nos a certàmens i demostrar que la nostra llengua cada dia està més viva”. Així mateix, Mompó ha volgut animar a tot l'alumnat a participar en uns premis que compleixen 40 anys, “una cosa gens usual”.
Els XL Premis Literaris Joan Fuster, en la categories de narrativa, poesia i teatre, es convoquen a nivell intern del centre i estan dirigits a tot l'alumnat de l'Institut Joan Fuster. L'acte de lliurament de premis se celebrarà el 10 de maig.