elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sueca s'uneix a la celebració del Dia Nacional sense Jocs d'Atzar

    L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria responsable de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), s'uneix un any més a la campanya de conscienciació amb motiu del Dia Nacional sense Jocs d'Atzar, que se celebra el 29 d'octubre.

    “L'objectiu de la campanya de les UPCCA i la Conselleria de Sanitat és conscienciar a la població dels riscos i efectes nocius que el joc d'atzar està produint en la població, tant presencial com virtual a través de les apostes en línia. Esta campanya comunitària, que es desenvolupa a través de les xarxes socials, busca desmuntar les idees irracionals que tenen la majoria de les persones amb ludopatia sobre l'efecte de la sort, bona o dolenta, per a aconseguir uns diners presumptament ràpids i fàcils; posant l'accent en l'enfocament de gènere per a la prevenció d'esta malaltia”, ha explicat la regidora responsable de la UPCCA, Estefanía Requeni.

    L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, considera d'una importància transcendental este tipus de campanyes preventives amb les quals, “des de l'Ajuntament, es pretén obrir els ulls a tota la ciutadania, i més concretament a les noves generacions, per ser les que fan un major ús de les noves tecnologies, a fi d'evitar eixe reclam continu que existeix per a la captació de nous clients potencials que puguen patir les greus conseqüències que ocasiona esta addicció, i que ha ocasionat que moltes famílies s'hagen trencat”.

    Des de l'any 2019, la UPCCA de Sueca ve aplicant un programa de prevenció d'addiccions a jocs en línia, denominat Ludens, en l'alumnat de 15 a 18 anys, amb l'objectiu de proporcionar als joves informació bàsica sobre els perills d'este tipus d'addiccions, desemmascarar els riscos més comuns i facilitar estratègies per a la reflexió que ajuden a una bona presa de decisions personals al respecte.

    La ludopatia constitueix la malaltia amb un major avanç en els últims anys. Definida per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) com un trastorn caracteritzat per la constant i repetitiva acció de participar en jocs d'atzar, en la majoria dels casos, quan es detecta, sol ser massa tard, tenint un cost desorbitat per a les famílies, que han d'enfrontar-se a la ruïna econòmica i, en la majoria dels casos, també a la ruptura familiar. La pandèmia ha tingut una gran influència en l'evolució d'esta addicció. El fet d'estar confinats no va impedir esta conducta a causa del fàcil accés a través d'aplicacions per al mòbil i l'ordinador, disponible les 24 hores del dia, amb apostes de pocs diners que generen en adolescents i joves la creença d'un risc mínim; i l'anonimat que proporciona internet i la immediatesa dels resultats.

    Pujar