Per què somriem els valencians?
Una enquesta revela que somriem 23 vegades al dia, per davall de la mitjana espanyola, però quins són els motius?
La pandèmia ha apartat de les nostres mirades el somriure atés que la la nostra boca està tapada gran part del dia per la màscara. No obstant això, malgrat l'adversitat els valencians no hem deixat de somriure i molts són els motius que ens provoquen aqueix somriure.
Així, en la ‘Radiografia del somriure dels espanyols’ elaborada per Sanitas, més de la meitat dels valencians ha somrigut en l'última hora, i és que somriem una mitjana de 23 vegades al dia, segons el citat estudi. Per això, el 70% dels ciutadans de la Comunitat Valenciana està convençut que somriu més que la resta d'Espanya, encara que la mitjana nacional és lleugerament superior (23,8).
Segons la definició de la RAE, el somriure és un gest d'alegria, felicitat o plaer que es fa corbant la boca cap amunt com si s'anara a riure, però lleument i sense emetre cap so. Un gest que el 95,35% dels valencians opina que té beneficis psicològics, un altre 97,21% creu que és beneficiós per a la societat i les persones i, un 93,95%, que millora la salut. Un somriure transmet bon humor i optimisme als altres i, per aquest motiu, el 83,25% dels enquestats li dona molta o bastant importància al fet que la gent del seu voltant somriga.
Però, per què somriem?
Un 70% dels enquestats pensa que ha somrigut menys de l'habitual durant la pandèmia. Això pot haver-se d'al fet que el 68,37% afirma que les persones que més li fan somriure són els seus amics. D'altra banda, més de la meitat afirma que el que més li fa somriure és veure a la seua família (61,40%), als seus amics (59%) i els èxits dels seus fills o familiars (50,70%), seguit pel fet de viatjar (46,51%), eixir per oci (41,86%) i fer l'amor (35,81%).