El sector del calçat preveu una lenta recuperació que podria prolongar-se fins als dos anys
Igual que molts altres sectors es mostren preocupats per la situació dels ERTE i criden a evitar les liquidacions massives
El sector del calçat trepitja fort en la Comunitat, malgrat la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus. Ara, després d'uns mesos d'aturada obligatòria, torna a la càrrega amb molts dubtes i amb unes previsions lentes en el que a recuperació es refereix.
Així ho ha constatat el president de la Federació d'Indústries del Calçat Espanyol, José Monzonís, en declaracions al InterCafé de Intereconomía València recollides per elperiodic.com ha assegurat que “la recuperació serà progressiva i lenta”.
“Aqueixa recuperació portarà almenys entre 18 i 24 mesos, la qual cosa equival a tres quatre temporades de vendes Els estocs que es generaran probablement hauran de ser presents en la campanya següent” afirma Monzonís, al mateix temps que assenyala que “aquesta pandèmia el que farà és accelerar molts processos estructurals que ja venien en camí”.
Abans de la pandèmia el sector del calçat ocupava a al voltant de 30.000 treballadors els qui, malgrat l'estacionalitat de la producció, aconseguien generar uns 3.000 milions d'euros en el que a xifres de negoci es refereix. A més, les exportacions l'any 2019 aconseguien els 2.600 milions d'euros.
Ara moltes d'aqueixes empreses s'han acollit als expedients de regulació temporal d'ocupació, uns expedients que ara preocupen: “Ens preocupa la flexibilització dels ERTE, nosaltres demanem que es negocie perquè arriben fins al 31 de desembre per a facilitar aqueixa incorporació progressiva”.
Amb la mirada en el futur el president del sector, assenyala a prendre mesures estructurals en les empreses i potenciar la capacitat interna de les entitats. Uns canvis que “acceleraran molts processos que ja venien en camí” i que no totes les empreses podran assumir.