Castellano

L'Observatori del Vinalopó organitza a Sax una conferència sobre patrimoni hidràulic històric

L'Observatori del Vinalopó organitza a Sax una conferència sobre patrimoni hidràulic històric

    L'Observatori del Vinalopó (OVi) ha organitzat la conferència El Molí: història i patrimoni. Passat, present i futur, a càrrec de l'historiador i cronista local Vicente Vázquez Hernández i de l'arqueòleg i cap del servici territorial de Cultura de la Generalitat, José Antonio López Mira. L'activitat, que tindrà lloc el próxim divendres, 17 de novembre, a les 19:30 hores, en el saló d'actes de la Mayordomía de San Blas de Sax, s'emmarca en un projecte per a sensibilitzar la població sobre la sobreexplotació, contaminació i degradació de la conca hidrològica del riu Vinalopó i impulsar la seua valoració, recuperació i protecció.

    Es tracta d'una sessió sobre patrimoni hidràulic centrada en el Molí de Sax, un edifici emblemàtic de mitat del segle XIX lligat al riu Vinalopó i als usos del territori vertebrats pel seu curs. Durant la mateixa, a més del recorregut històric, s'analitzarà el seu estat actual, la seua inclusió en el marc normatiu vigent de protecció i la seua rehabilitació i posada en valor.

    On està el Vinalopó?
    On està el Vinalopó? És un projecte a través del qual l'Observatori del Vinalopó pretén mostrar la proximitat del riu a les gents de les tres comarques que travessa, així com la llarga història en comú que els precedix i unix, amb la idea d'involucrar a la ciudanía en la recuperació ecològica d'un dels ecosistemes més severament danyats i amenaçats en l'actualitat.

    El programa inclou catorze xarrades-debat amb persones expertes en aigua potable, depuració de l'aigua residual, agricultura i desertificació en el Vinalopó. Les conferències es desenvoluparan a Banyeres de Mariola, Beneixama, Biar, Villena, Sax, Elda, Petrer, Monòver, Novelda, Asp, Elx, Puçol (Elx), Santa Pola i Alacant entre setembre i novembre de 2017.

    Pujar