Col·laboració entre el Parc Natural de les Salines i la Regidoria de Turisme i Platges
L'edil de Turisme i Platges, Mercedes Landa, al costat del personal del Centre d'Interpretació del Parc Natural, ha visitat aquesta setmana el Parc Natural de les Salines de Santa Pola i l'entorn del Museu de la Sal per a veure les noves actuacions que s'han dut a terme en una zona d'alt interès turístic per al municipi.
Es tractaria de la creació d'uns camins de fusta, preparats per a persones amb problemes de mobilitat, utilitzant passarel·les reciclades cedides per la regidoria de platges, que emmarquen un nou jardí botànic. Els jardins que es troben en el parc reprodueixen diferents ecosistemes mediterranis i de saladar. En ells, podem trobar diferents exemplars d'espècies típiques de matoll mediterrani, matoll xerófilo, saladar i ecosistema dunar. En concret, el jardí en el qual s'han instal·lat les passarel·les reciclades compta amb espècies de saladar, plantades per l'alumnat dels centres educatius de la vila.
També s'han utilitzat aquestes passarel·les reciclades per a la construcció d'un accés còmode, segur i accessible a l'observatori de Múrtulas, des del qual es poden observar centenars de tipus d'aus i de flora autòctona.
Així mateix, l'equip del Parc Natural està canviant les baranes i peanyes de seguretat en el Moll de la platja de la Gola, que estaven danyats pel salitre, el temps i el vandalisme. Aquesta reparació estarà acabada en un termini no superior a un mes.
La Regidoria de Platges ha donat al parc 30 metres de passarel·les que es trobaven danyades. Aquestes s'han reciclat, tallat, retirat els caragols, escatat i netejat. Mercedes Landa ha volgut recalcar que "sempre anem a estar disposats a col·laborar amb el Parc natural de les Salines en qualsevol projecte que ens proposen perquè quant millor està el parc, més podem gaudir-ho els santapoleros i sanpoleras, a més de tot el turisme que ens visita".