elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Centre d’Investigació Marina de Santa Pola (CIMAR) de la UA acull un curs sobre sistemes marins

El Centre d’Investigació Marina de Santa Pola (CIMAR) de la UA acull un curs sobre sistemes marins
  • El curs conclou aquest dimecres 22 de març amb una sessió pràctica en la qual més d’una vintena de participants activaran amb organismes vius el seu propi sistema per a experimentació

MÉS FOTOS
El Centre d’Investigació Marina de Santa Pola (CIMAR) de la UA acull un curs sobre sistemes marins - (foto 2)
El Centre d’Investigació Marina de Santa Pola (CIMAR) de la UA acull un curs sobre sistemes marins - (foto 3)

Els sistemes vius són bàsics per a desenvolupar investigacions d’espècies marines en condicions ambientals controlades. En aquest marc, el Centre d’Investigació Marina de Santa Pola (CIMAR) de la Universitat d’Alacant acull un nou curs per a capacitar en benestar animal, disseny, muntatge i funcionament de sistemes destinats al manteniment d’organismes marins per a experimentació. El curs serà impartit pel reconegut investigador Emilio Cortés Melendreras, director tècnic i conservador de l’Aquari de la Universitat de Múrcia.

En modalitat presencial i en línia, més d’una vintena de persones participen en aquesta formació per a avançar en el coneixement sobre espècies i la seua resposta a diferents tractaments amb la certesa que les condicions que es pretendre testar són les correctes.

Durant les sessions pràctiques i presencials, programades per a avui i dimecres, 22 de març, els participants tenen l’oportunitat de dur a terme el muntatge de sistemes d’experimentació i la seua activació amb organismes marins.

CIMAR

El Centre d’Investigació Marina (CIMAR) depèn del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d’Alacant en col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Pola. És un centre actiu que té com a principal objectiu avançar en el coneixement del medi marí, així com desenvolupar activitats de transferència destinades a conèixer la seua biodiversitat amb la finalitat d’ensenyar com se’n poden aprofitar els recursos de manera responsable i contribuir a protegir aquest fràgil ecosistema.

El curs sobre disseny, muntatge i manteniment de sistemes marins per a experimentació s’emmarca en el projecte del CIMAR «Conscienciació, investigació, monitoratge i assessorament sobre els recursos marins», iniciativa del programa Thinkin Azul, liderat per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat amb els fons per la Unió Europea – NextGenerationEU.

Pujar