Sanitat i CCAA debaten aquesta vesprada sobre l'aplicació del toc de queda
Diverses autonomies presenten les seues propostes per a aplicar el toc de queda com a eina per a frenar el coronavirus
L'augment constant de casos positius en coronavirus obliga el govern a prendre mesures extraordinàries per a frenar la pandèmia. Des que Espanya començarà allà pel mes de juny el procés de desescalada, des del Ministeri de Sanitat ja es va advertir de la possibilitat de fer passos cap a després de si la situació empitjorava.
Ara, en plena ona de la pandèmia i després de decretar-se l'estat d'alarma en la Comunitat de Madrid, Sanitat i les CCAA es troben estudiant la posada en marxa d'un toc de queda en tot el territori espanyol. L'objectiu del mateix no és un altre que posar fre a les festes privades i als botellons, que un cap de setmana si i un altre també, posen en escac a la lluita contra el COVID-19.
Sobre aquest tema debatran aquesta vesprada el ministre Salvador Illa i els responsables autonòmics de la sanitat, entre ells la consellera Ana Barceló en representació de la Comunitat Valenciana. Ho faran en el marc del Consell Interterritorial que se celebra a les 16 hores.
En aquesta reunió s'haurà de recordar si finalment es posa en marxa aquest instrument, com seria la seua aplicació i fins quan es posaria en marxa. Això sí, el Govern ja va advertir en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que per a la seua aplicació seria necessari un nou estat d'alarma i comptar amb les garanties que es donaria suport a una pròrroga d'aquest.
Les alternatives són, bàsicament dues: seguir l'exemple de França on li toque de queda és a partir de les 22 hores o fer seguir el camí marcat a Bèlgica, que proposa que el toc comence a mitjanit. Aquesta última és la proposta que més convenç a la Comunitat Valenciana, tal com ha manifestat el president Ximo Puig.