elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La 1ª Universitat d’Estiu de Sagunt analitza la candidatura de la ciutat a Patrimoni de la Humanitat

La 1ª Universitat d’Estiu de Sagunt analitza la candidatura de la ciutat a Patrimoni de la Humanitat

    Experts i professors de la Universitat de València es donaran cita al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt, els dies 20 i 21 de setembre, en el marc de la 1ª Universitat d'Estiu de Sagunt, que analitzarà la candidatura de la ciutat a Patrimoni de la Humanitat.

    La Universitat de València i l'Ajuntament de Sagunt organitzen la Universitat d'Estiu Sagunt, subvencionada per la Diputació de València. Aquesta primera edició naix amb vocació de consolidar-se en el municipi després del magnífic acolliment que han experimentat les universitats estacionals de la Universitat de València en altres localitats com Gandia, Alzira, Ontinyent, Énguera i Ademús. "Volem que la Universitat d'Estiu Sagunt arribe a la 34 edició, com ho ha fet enguany la Universitat d'Estiu de Gandia", ha afirmat el vicerector de Participació i Projecció, Jorge Hermosilla.

    Jorge Hermosilla ha assenyalat que la realització d'aquesta Universitat d'Estiu és conseqüència de "una estreta col·laboració, de confiança, entre el Govern Municipal i la Universitat de València". Quant a la temàtica que protagonitzarà aquesta 1ª edició, el vicerector ha explicat que "la intenció és visualitzar el valor patrimonial de Sagunt i del Camp de Morvedre, així com avaluar els efectes econòmics de la proclamació de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat, procés que ha iniciat i lidera l'Ajuntament de Sagunt".

    L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha insistit en el contacte que s'ha establert amb totes les institucions i amb les cinc universitats públiques valencianes, que de fet estan dins del Consell del Patrimoni de la Humanitat de Sagunt i d'una manera molt directa la Universitat de València per la seua especialització i l'assistència tècnica per a elaborar el complex expedient de la candidatura.

    Fernández destaca "el compromís per part de la universitat, de l'ajuntament i de la Diputació per la continuïtat d'aquesta Universitat d'Estiu. Estem davant un projecte que ens està ajudant a tirar avant aquesta ciutat, a cohesionar-la, al fet que aquest grandíssim patrimoni que té Sagunt tinga la consideració que es mereix".

    Aquesta Universitat d´Estiu, constarà de dues parts, la jornada acadèmica i una institucional. El dimecres 20 de setembre, a les 18.00 hores, s'inaugurarà la jornada amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, el diputat de l'àrea d'Hisenda, Toni Gaspar, i el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla. A continuació, les conferències 'El valor patrimonial de Sagunt', a càrrec de Carmen Aranegui (catedràtica d'Arqueologia), 'Claus del Pla Director de Sagunt, Patrimoni de la Humanitat', a càrrec d'Ester Alba (degana de la Facultat de Geografia i Història), i 'Avaluació econòmica dels efectes de Sagunt, Patrimoni de la Humanitat', amb Pau Rausell (Departament d'Economia Aplicada). Finalment, una taula redona moderada pel director del Màster en Patrimoni Cultural de la UV, José Luis Jiménez.

    A la jornada institucional, prevista per al dia 21, representants de les diferents institucions opinaran sobre el procés en diverses conferències. A les 18.00 hores obrirà el torn de ponències el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona. També seran conferenciants el president de la Xarxa Internacional del Programa de la UNESCO 'Rutes de la seda', José María Chiquillo; i la diputada de Benestar Social de la Diputació de València i responsable del programa d'Universitats Estacionals de la UV, Mercedes Berenguer. A continuació, una taula redona moderada per Jorge Hermosilla tancarà aquesta primera edició de la Universitat d'Estiu Sagunt.

    Díptic: http://www.uv.es/unitatsuport/documentos/Dipticos/Jornadas/Diptico%20Universidad%20Verano%20Sagunt%202017.pdf

    Pujar