El taller A diario potencia les habilitats socials per a la inclusió social i laboral
A diario forma part del Programa Itineraris d'Inclusió Social del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt
Hui, 16 d'abril, s'ha iniciat el taller de formació A diario, el qual forma part del Programa Itineraris d'Inclusió Social del departament de Serveis Socials, sent una acció cofinançada per la Unió Europea a través del Programa del Fons Social Europeu Plus (FSE+) de la Comunitat Valenciana 2021- 2027.
Esta acció formativa s'ha iniciat en este mes d'abril i es prolongarà fins a juliol. Té una duració de 114 hores distribuïdes en 2 sessions setmanals. El taller està dissenyat per a la participació de 15 persones, derivades pels equips d'itineraris d'inclusió social del departament de Serveis Socials.
L'objectiu de A diario és potenciar les habilitats socials de les persones participants com a pas previ a la seua inclusió social i laboral, a través de la millora de la seua salut física i emocional, de la seua cura i benestar personal i de la interiorització d'hàbits de rutina que milloren el seu estat de salut i eviten situacions de soledat no desitjada, segons indiquen des del departament.
La regidora de Serveis Socials, Núria Carbó ha destacat que es tracta d'un «taller molt especial», ja que es «han seleccionat a les participants amb moltíssima manyaga, s'ha buscat a les millors professionals per a desenvolupar-ho i s'ha dissenyat molt consensuat amb tècniques i participants. Per tant només pot eixir una meravella de taller».
Per a la consecució d'este objectiu es realitzaran activitats i tècniques concretes de caràcter col·lectiu i individual, que permeten dotar a les persones participants de les eines necessàries per a la millora del seu estat psicosocial.
L'entitat encarregada de la seua implementació és Mil.Una Sagunt, un projecte d'acompanyament i inserció soci-laboral per a dones i famílies en situació de vulnerabilitat social, que porta treballant a Sagunt des de 1998. A través de tallers i activitats formatives, l'entitat busca millorar la qualitat de vida de les persones participants.
Amb esta mena d'accions es pretén donar suport als objectius polítics europeus per al programa FSE+ en el període de programació 2021-2027, entre els quals destaca: Una Europa més social i inclusiva, per mitjà de l'aplicació del Pilar Europeu de Drets Socials i una Europa més pròxima als ciutadans, fomentant el desenvolupament integrat i sostenible de tota mena de territoris i iniciatives locals.