elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La secció de platges de la Policia Local de Sagunt ha participat en el 2n Congrés Internacional de Bandera Blava

La secció de platges de la Policia Local de Sagunt ha participat en el 2n Congrés Internacional de Bandera Blava
  • La ponència va ser impartida per l'inspector i coordinador del servici, Antonio Pacheco, en el bloc sobre la seguretat

La Policia Local de Sagunt ha participat activament en el 2n Congrés Internacional de Bandera Blava, celebrat durant la setmana passada en les localitats de l'Alfàs del Pi i Gandia, la seu conjunta de les quals ha resultat tot un èxit d'organització.

Els congressos impulsats per l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC-FEE), entitat responsable a Espanya dels programes de Bandera Blava per a les platges, els ports esportius, les eco-escoles i les senderes blaves, es duen a terme de manera bianual. A més, s'ha donat a conéixer de manera oficial durant el desenvolupament d'esta segona edició la pròxima seu de l'III Congrés de 2026, amb una triple destinació que ha recaigut en les localitats onubenses d’Islantilla, Lepe i Isla Cristina.

Esta segona edició, les ponències i les trobades de la qual s'han dut a terme principalment a l'Alfàs del Pi, ha inclòs intervencions de 43 ponents nacionals i internacionals entre els quals s'han comptat catedràtics, professors, investigadors, alcaldes, regidors, tècnics i experts en diferents àmbits, els quals han presentat treballs relacionats amb els següents continguts: Sostenibilitat: gestió integral de dunes i prades de fanerògames marines i gestió sostenible del medi marí, Salut i accessibilitat en platges, Seguretat i socorrisme i Educació ambiental: presentació d'experiències i exemples pràctics d'activitats.

Com a colofó, en el municipi valencià de Gandia, s'ha dut a terme un simulacre de rescat aeri amb Helimer i un altre amb el dron de salvament de l'empresa saguntina General Drons, que treballa a les platges de Sagunt amb bons resultats des de fa ja nou anys. També hi ha hagut diversos tallers pràctics en els quals ha participat activament la representació de la secció de platges de la Policia Local de Sagunt. Estes dinàmiques tenien els següents títols: Socorrisme: Actualització en Primers Auxilis i tècniques de rescat, Activitats per a persones amb discapacitat en platges i Activitats pràctiques d'Educació Ambiental en platges.

Segons ADEAC-FEE, la col·laboració d'administracions locals, autonòmiques i estatals a Espanya a través del programa Bandera Blava està permetent aconseguir resultats molt positius en la imatge de qualitat, respecte i seguretat.

Respecte a l'apartat de ‘Seguretat i Bones pràctiques a l'ajuntament de Sagunt. Policia de Platges’, la delegació saguntina ha suscitat gran interés per part de diferents responsables tècnics i polítics d'altres municipis en l’àmbit estatal, ben relacionats amb la temàtica o amb altres disciplines que s'han desenvolupat al llarg del Congrés.

Finalment, la clausura s'ha dut a terme amb la solta de dos tortugues marines que han oferit un dels moments més simpàtics i entranyables d'esta edició.

La regidora de Policia Local, María José Carrera, ha destacat: "Les invitacions que rebem per a participar en esta mena d'esdeveniments posen de manifest l'excel·lent qualitat en la prestació dels nostres servicis. El nostre Ajuntament continuarà invertint en seguretat en el sentit més ampli, ja que millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i visitants és una de les nostres prioritats. Per això, continuarem treballant perquè Sagunt continue sent referent i garantia de seguretat en tots els aspectes".

Segons les declaracions de l'inspector de la Policia Local de Sagunt i Coordinador de la secció de platges, Antonio Pacheco: "La participació en este congrés ha resultat una grata experiència en un espai de convivència que ens ha enriquit tant a nivell personal com professional. Ja no sols en aspectes merament relacionats amb la seguretat, sinó també en matèries tan importants com l'educació ambiental, l'accessibilitat, la sostenibilitat i la salut". L'inspector de policia també ha agraït la confiança depositada per part del president d’ADEAC-Bandera Blava,  José Palacios Aguilar, així com "l'exquisida atenció" del grup humà que dirigix i que li ho ha posat molt fàcil poder gaudir al màxim dels continguts i les persones".

En paraules de José Palacios Aguilar, com a president de ADEAC-Bandera blava: "La secció de platges de la Policia Local de Sagunt col·labora de manera permanent amb el servici de salvament i socorrisme del municipi, fa possibles millors intervencions en prevenció, rescat i primers auxilis i també intervé en problemes relacionats amb l'entorn natural i l'educació mediambiental. És evident que la proximitat dels agents i la informació, tan necessària i educativa que proporcionen, beneficia totes les persones que desitgen gaudir d'un estiu tranquil i respectuós. Per això, en ADEAC considerem al municipi de Sagunt com un dels millors exemples de compliment dels criteris Bandera Blava referits a la seguretat".

                                                                                                    

 

Pujar