elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt serà seu de nou del projecte Estalmat per a realitzar dos sessions formatives

Sagunt serà seu de nou del projecte Estalmat per a realitzar dos sessions formatives
  • La Domus Baebia acollirà el dissabte 15 de febrer estes sessions destinades a l'alumnat de primer i segon cicle d'ESO amb talent en Matemàtiques dedicada, en esta ocasió, a les Matemàtiques en el Món Antic

Sagunt serà de nou seu del projecte Estalmat per a la realització de dos sessions formatives a alumnat de primer i segon cicle d'ensenyament obligatori amb talent en Matemàtiques. Serà el dissabte 15 de febrer quan l'aula didàctica de la Domus Baebia, amb la col·laboració de l'associació Ludere et Discere i de l'Ajuntament de Sagunt, aculla les dos sessions dedicades a les Matemàtiques en el Món Antic per a 50 alumnes, 25 de cada curs.

El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, ha explicat que «per a nosaltres és una important notícia que Estalmat trie Sagunt de nou com a seu per a realitzar les seues sessions formatives, potenciant estos coneixements a l'alumnat d'alta capacitat i tot això en el millor lloc possible, la Domus Baebia, un centre pioner en la didàctica de la cultura clàssica únic a Europa». Segons Tarazona, «l'experiència de l'any passat va ser fantàstica, tant amb l'alumnat com amb els familiars, encara que enguany variarem la visita guiada i oferirem als pares i mares una activitat didàctica en la Domus Baebia conjuntament amb la visita al patrimoni arqueològic de Sagunt». Per això, el regidor ha agraït la implicació i generositat de Charo, Amparo i Quique de la Domus Baebia, així com la confiança depositada per Asfames, Estalmat i el professor de matemàtiques de la Universitat de València, Rafa Crespo.

Estalmat és un projecte per a la detecció i l'estímul del talent precoç en Matemàtiques per a estudiants de primer i segon cicle d'ensenyament secundari. La metodologia del projecte consistix a seleccionar cada any a 25 jòvens de 12 o 13 anys, en la seua comunitat autònoma, mitjançant una prova d'aptitud i una entrevista personal per a, posteriorment, assistir a diverses sessions d'estímul del talent matemàtic una vegada per setmana durant dos cursos acadèmics.

Per a complir amb este objectiu, l'alumnat assistix a sessions regulars de tres hores de duració, fora de l'horari escolar, destinades a fomentar la seua vocació científica i el gust pel descobriment, en particular el descobriment matemàtic. En l'actualitat el projecte està establit en deu comunitats, entre elles la Comunitat Valenciana.

Este projecte està creat per Asfames, organització associativa i sense ànim de lucre, creada per al suport de la continuïtat del projecte Estalmat. Concretament, estes accions tenen l'objectiu d'acostar el món de la ciència i la tecnologia als jòvens de la Comunitat Valenciana d'entre 12 i 17 anys mitjançant l'ús de les matemàtiques. Per això s'organitzen trobades, seminaris, intercanvis, activitats de convivència i conferències, entre altres accions.

Pujar