elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt mantindrà el servici de vigilància i rescat amb drons a les seues platges durant els pròxims quatre anys de la mà de General Drons

Sagunt mantindrà el servici de vigilància i rescat amb drons a les seues platges durant els pròxims quatre anys de la mà de General Drons
  • Este servici, que ja està actiu i ha sigut notícia recentment per diverses intervencions, es continuarà prestant a les platges del Port de Sagunt i d’Almardà

L'Ajuntament de Sagunt mantindrà el servici de drons per a vigilància i rescat en platges durant almenys quatre anys més. La Junta de Govern Local ha adjudicat recentment el contracte d'este servici per un termini d'un any, per un import de 51.094 euros (IVA inclòs) més tres pròrrogues possibles, és a dir, tres anys més. L'empresa adjudicatària ha sigut la companyia General Drons S.L., la mateixa que venia prestant el servici des que es va implantar el projecte, una empresa jove amb seu a Sagunt que ja ha creat més de 50 llocs de treball de diferents perfils professionals com a enginyers, tècnics electrònics, informàtics i pilots.

Enguany el servici va començar dimecres passat, 15 de juny, i s'estendrà fins al 15 de setembre, tram que es correspon amb el període de bany en què ocorre la major part dels ofegaments en la costa mediterrània. El Auxdron LFG és un dron amb intel·ligència artificial capaç de controlar els aforaments de la platja, donar avisos als banyistes o fer rutes de vigilància i prevenció, però la seua funció principal és acurtar els temps de resposta davant una emergència, arribant ràpidament a la víctima i entregant-li un jupetí salvavides en un temps rècord, assegurant així la seua flotabilitat.

El Consistori va apostar per este projecte en 2017 i va ser el primer del món a incorporar esta ajuda aèria al servici de salvament i socorrisme. L'impacte mediàtic no va tardar a arribar, els mitjans de comunicació ràpidament es van fer ressò de la notícia tant en mitjans nacionals com internacionals i van destacar el municipi com un exemple de qualitat i seguretat en platges. De fet, en 2018 la platja del Port de Sagunt va ser declarada com la més segura d'Espanya.

«La combinació d'un bon equip humà de salvament i socorrisme, policia en platges, sumat a la tecnologia, que en este cas és la implantació dels drons en coordinació amb tots estos servicis, és un efecte diferenciador respecte a la resta de platges, i això ha tingut un impacte a nivell turístic important i en mitjans de comunicació, sobretot a nivell televisiu. Hem sigut notícia i ho continuem sent des que ho vam implantar fins al dia de hui, i això ha sigut molt positiu per a la ciutat a nivell turístic, sobretot perquè som un referent en seguretat», ha explicat el regidor delegat de Platges, Roberto Rovira.

La valoració per part de la població sobre esta nova implantació ha sigut molt positiva des del primer moment, tant per part de visitants com de ciutadania en general, segons relata el regidor. Això és perquè també s'ha donat molta difusió respecte al que significa la implantació d'este nou mètode de rescat, ja que els usuaris i usuàries saben que és una millora de la seguretat ja que el temps de resposta davant qualsevol emergència és molt inferior als anteriors.

D'altra banda, des del punt de vista de l'Ajuntament de Sagunt, el balanç també és molt favorable quant a seguretat i promoció turística. «Preguérem la decisió d'ampliar la duració del contracte perquè, com és una mesura que es mantindrà a llarg termini, volíem traure una licitació el més llarga possible i que este servici puga repetir-se tots els anys ja que per a nosaltres la seguretat de les persones usuàries de les platges és el primer, a més de mantindre i garantir tots els servicis que permeten que tinguem de les millors platges a nivell nacional i internacional», explica l'edil de Platges, Roberto Rovira.

Pujar