elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El programa ‘Erasmus al Territori’ inicia la seua edició de primavera amb la visita a Sagunt

El programa ‘Erasmus al Territori’ inicia la seua edició de primavera amb la visita a Sagunt

    Demà dissabte (16 de febrero) els estudiants Erasmus i Internacionals de la Universitat de València tindran l'oportunitat de descobrir el patrimoni cultural de la capital del Camp de Morvedre. L'Ajuntament de Sagunt, amb la col·laboració de la Universitat de València està immers en el procés perquè la ciutat present la seua candidatura a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

    El proper dissabte 16 de febrer tindrà lloc la primera de les excursions de l'edició de primavera d'Erasmus al Territori, la destinació de la qual serà Sagunt, la capital comarcal del Camp de Morvedre. Els estudiants visitaran el seu centre històric, on podran conéixer el Teatre Romà, el Castell, el barri de la Jueria, l'església de Santa Maria i la plaça Major. A més, en el dinar tindran l'oportunitat de degustar plats típics.

    El vicerector d'Internacionalització i Cooperació, Carles Padilla, ha subratllat l'èxit del programa Erasmus al Territori i la seua capacitat per a facilitar la integració dels estudiants Incoming. "Cada dia es valora més la formació integral de l'estudiantat més enllà de la seua titulació oficial, el seu coneixement d'idiomes o la seua mobilitat internacional. El contacte directe i profund amb el territori i la cultura del país o la regió de destinació -en aquest cas la Comunitat Valenciana- és el que realment enriqueix per a tota la vida la formació i les altes capacitats d'aquests joves, i la seua gran participació, major cada any, és una mostra clara de l'èxit del programa", ha destacat Carles Padilla.

    "La intenció és visualitzar el valor patrimonial de Sagunt i del Camp de Morvedre i fomentar la projecció internacional de la cultura clàssica i la història saguntina a través d'estudiants procedents de diferents parts del món", ha assenyalat el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, que ha destacat que tant aquesta visita com la Universitat d'Estiu de Sagunt —que enguany arribarà a la seua tercera edició— són conseqüència de "l'estreta col·laboració entre el Govern municipal i la Universitat de València".

    La resta de visites s'han programat a Requena (2 de març), la Ribera Alta (30 de març) i Ares dels Oms (13 d'abril). L'objectiu d'aquest programa és donar a conéixer els municipis de la nostra província a través d'itineraris turístic-formatius, que inclouen desplaçament, visita guiada als monuments històrics i paratges naturals, i gastronomia local.

    El programa Erasmus al Territori ha sigut organitzat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i el Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació, en col·laboració amb el Centre d'Idiomes de la Universitat i els ajuntaments de Sagunt, Requena, Carcaixent, Alzira i Ares dels Oms.

    Els alumnes del programa Erasmus i Programa Internacional del segon semestre que cursen els seus estudis a la Universitat de València poden inscriure's per a les pròximes visites d'Erasmus en el Territori en la web http://projeccio.uv.es:8080/erasmus/

    Pujar