El Programa d'Aula Compartida presenta els curtmetratges que ha elaborat el seu alumnat
Les peces audiovisuals han sigut realitzades per estudiants de l'IES Camp de Morvedre i l'IES Jorge Juan
El projecte pilot que s'ha desenvolupat en el present curs per a previndre i reduir l'absentisme, així com la desafecció i l'abandó escolar ha finalitzat amb la projecció de dos curtmetratges realitzats pel mateix alumnat. L'acte de clausura d'esta iniciativa, que s'emmarca dins del Programa d'Aula Compartida (PAC) de l'àrea d'Educació, ha tingut lloc en el Casal Jove del Port de Sagunt amb la participació de l'alcalde en funcions, Darío Moreno, i el regidor d'Educació en funcions, Josep Manuel Tarazona.
Darío Moreno ha declarat que esta acció educativa i innovadora ha servit d'inspiració per als i les alumnes que hi han participat: «Ha sigut un projecte molt bonic de creixement personal del qual tothom parla en positiu». També ha recordat que l'educació escolar no ha de basar-se exclusivament en l'aprenentatge memorístic: «El sistema educatiu ha d'estructurar-se sobre la base d'un aprenentatge de capacitats, habilitats i valors».
Per la seua banda, Josep Manuel Tarazona ha agraït encaridament la participació de totes les persones i entitats col·laboradores per la implicació en el projecte. Així mateix, ha explicat el propòsit de la iniciativa: «L'objectiu és que aquells xics i xiques amb els quals durant un any s'ha estat compartint este projecte continuen amb els seus itineraris formatius, vegen un futur, cresquen com a persones, siguen capaces d'aconseguir les seues metes i tinguen autoestima».
Els curtmetratges han sigut elaborats íntegrament per alumnes d'edats compreses entre els 14 i 16 anys de l'IES Camp de Morvedre i l'IES Jorge Juan, des de la selecció de la temàtica i la música de les obres audiovisuals fins a la interpretació actoral i el repartiment de les funcions de producció. El camino fácil és el títol del curt realitzat per l'alumnat de l'IES Camp de Morvedre, mentre que els i les estudiants de l'IES Jorge Juan ha titulat el seu treball audiovisual com El minuto que lo cambió todo.
L'objectiu d'este projecte educatiu és orientar l'alumnat dins del sistema formatiu/laboral a través de tallers que potencien la intel·ligència emocional, activitats artístiques i sessions esportives que s'han desenvolupat en horari lectiu.
En estes dinàmiques interconnectades s'ha emprat una metodologia de caràcter pràctic i funcional per a fomentar la motivació dels estudiants en la seua integració formativa i laboral.
El departament d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt ha agraït la col·laboració de totes aquelles persones i entitats que han participat en esta iniciativa: els intèrprets del projecte; l'alumnat, protagonista de l'acció educativa; el professorat de l'IES Jorge Juan i de l'IES Camp de Morvedre; els departaments de l'Ajuntament de Sagunt col·laboradors, entre els quals destaca l'àrea de Joventut i la Policia Local; el professorat del Programa d'Aula Compartida (PAC); i els professionals dels tallers i les xarrades impartides com Teatres de la Llum, Pedro Heredia Peluqueros, Defence Lab, Desata tu Potencial, AudioPRO, Insproject, piscina del Poliesportiu Municipal (internuclis) i BIZE Graffiti.