El president del Consell Agrari sol·licita competències en matèria de llicències municipals
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el president del Consell Agrari, Enric Ariño, van mantindre ahir una reunió amb el secretari sutonòmic d'Agricultura, Francisco Melero, per a tractar l'assumpte de les llicències i els tràmits per als tancaments i la construcció de cases de ferramentes.
Actualment, el Consell Agrari és l'encarregat de rebre en primera instància les sol·licituds dels permisos que presenten els interessats. Una vegada supervisada tota la documentació, el segon pas és enviar-la a la Conselleria per revisar-la. Este pas, normalment, genera llargues esperes en els llauradors per a poder dur a terme les obres sol·licitades. És per este motiu pel qual el Consell Agrari sol·licita majors competències municipals en esta matèria.
"El que li vam fer veure al secretari autonòmic és que el tràmit és molt complicat, perquè nosaltres rebem la sol·licitud, però després ha de vindre un tècnic de la Conselleria a supervisar-les. Com tenen pocs recursos humans, açò es dilata molt en el temps i li hem plantejat la possibilitat de cedir competències i que la nostra autorització siga suficient, d'esta manera s'agilitarien els tràmits per a donar la llicència o el permís per a poder fer l'obra que vol", assegura Ariño.
En esta època de l'any en la qual els robatoris de taronges estan incrementant-se, són moltes les persones que desitgen tancar la seua parcel·la. Per a dur a terme esta obra, el Consell Agrari realitza un tràmit administratiu, però "quan la gent porta la documentació i li donem el vistiplau als requisits, es porta a la Conselleria i en ocasions demanen un paper addicional desconegut per nosaltres i un tècnic ha de desplaçar-se fins a la parcel·la per a veure-la i tornar a dir que sí", afirma Ariño. Tots estos tràmits poden suposar al voltant de mig any d'espera per part del sol·licitant, per tant, "és una demanda dels llauradors per a poder agilitar-ho, tant per a les parcel·les com per a les cases de ferramentes", apunta. Anteriorment, esta era una competència municipal, però fa uns anys la Conselleria va tornar a controlar les llicències i açò va generar un retard poc comprensible per part dels llauradors.