elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 300 persones reivindiquen a Sagunt la línea Sagunt-Terol-Saragossa i el corredor ferroviari cantàbric-mediterrani

Més de 300 persones reivindiquen a Sagunt la línea Sagunt-Terol-Saragossa i el corredor ferroviari cantàbric-mediterrani
  • L'alcalde destaca la importància d'una línia ferroviària en condicions per a l'economia de Sagunt i que puga transportar amb garanties a passatgers i mercaderies

MÉS FOTOS
Més de 300 persones reivindiquen a Sagunt la línea Sagunt-Terol-Saragossa i el corredor ferroviari cantàbric-mediterrani - (foto 2)
Més de 300 persones reivindiquen a Sagunt la línea Sagunt-Terol-Saragossa i el corredor ferroviari cantàbric-mediterrani - (foto 3)

Més de 300 persones han reivindicat este matí a Sagunt el corredor ferroviari cantàbric-mediterrani al seu pas pel municipi. L'Ajuntament de Sagunt va fer una crida a la ciutadania per a reclamar inversions en este traçat i centenars de veïns, sindicats, membres d'associacions i membres de la Corporació han acudit a l'estació de tren de Sagunt mostrant el seu suport.

A l'acte ha assistit l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor d'Hisenda, Pepe Gil; el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona; el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro; la regidora de Participació Ciutadana, María Giménez; el regidor de Comerç, Sergio Moreno; la regidora de Turisme, Natalia Antonino; el regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover; i altres membres de la Corporació com Raúl Castillo de Ciudadanos, i Juan Guillén i Manuel González d'Iniciativa Porteña.

Quico Fernández assenyala que l'acte "ha estat un èxit, més de 300 persones hem rebut a una expedició que des de Terol, organitzats per la Federació de veïns, han vingut a València i a Sagunt per a reivindicar una inversió molt justa que ens uneix en les necessitats que tenim, tant els d'Aragó com els de València, especialment els de Sagunt". Segons l'alcalde, el principal objectiu és millorar l'estat de la via "perquè esta línia ferroviària s'acoste més a la del segle XXI que a una del segle XIX, que és el que en realitat passa".

Amb motiu de l'estat de la via i les escasses inversions rebudes en esta línia, els visitants que reivindicaven des de Terol ho han fet vestits d'època. Ramón Perales, un dels portaveus de la plataforma Teruel Existe, ha destacat "l'agermanament que hi ha entre Terol i Sagunt", per açò assegura "que ens juguem molt els de Terol i també la Comunitat Valenciana, especialment Sagunt". Perales assenyala que l'única forma d'aconseguir el que persegueixen és "demostrar que estem units davant una reivindicació que és de justícia i que han de resoldre els polítics".

El president de la Federació de veïns de Sagunt, Ricardo Fernández, assegura que esta concentració és necessària "perquè si no ens quedem morts. Per ací no vénen mercaderies perquè van a 20 per hora". El representant de les associacions de veïns del municipi destaca: "molt corredor mediterrani, però si no tenim el nus de connexió, serà Algesires-Barcelona i els altres ens quedarem mirant com passa el corredor mediterrani". Esta és una tasca "en la qual ens hem d'implicar tots, associacions de veïns, comerciants, polítics, empresaris... és el viure de la comarca, és ser o no ser", sentència.

L'alcalde destaca la importància de la reivindicació perquè "la nostra economia està molt vinculada a les infraestructures. Estem reclamant açò perquè una bona part de les nostres mercaderies, dels nostres productes, haurien d'entrar o eixir per esta via a Saragossa, que és la principal plataforma logística d'Espanya". A més, subratlla el paper que juga Sagunt "convertint-se amb el port i Parc Sagunt en un gran referent".

Perales anima als ciutadans a reclamar una línia en bones condicions: "açò és injust, esta via cau, és un desastre, si ens descurem la van a tancar. O la gent de base, els ciutadans, ens movem, o realment ens juguem el recorregut del ferrocarril". El portaveu de Teruel Existe, acompanyat d'un gran nombre de visitants abillats d'època, després d'intercanviar impressions amb l'alcalde de Sagunt ha reprès la marxa per a continuar amb la reivindicació seguint el recorregut Sagunt-Terol-Calamocha-Cariñena-Saragossa.

Quico Fernández aprofita este acte per a recordar que el govern espanyol "margina totalment les nostres infraestructures i no té previst de moment una inversió mínimament decent. És l'autoritat portuària, curiosament, la que està posant damunt de la taula entre 55.000.000 i 63.000.000 d'euros per a poder modificar i modernitzar esta via i que realment puga servir per a transportar amb totes les garanties als passatgers i els trens de mercaderies que en estos moments pràcticament no poden ni circular".

Pujar