Més que murs inicia la seua setena edició amb un macromural en l'avinguda Mediterráneo del Port de Sagunt a càrrec del Dúo Amazonas
Durant el que queda d'octubre i el mes de novembre s'elaboraran sis murals i hi haurà tallers de grafit per a totes les edats
La VII edició del festival d'art urbà Més que murs, organitzat pel departament de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt amb la col·laboració de les delegacions de Turisme i de Memòria Històrica i de les associacions Morvedre Acull i AVOCAM, ha començat amb l'elaboració del primer mural a càrrec del Dúo Amazonas en l'avinguda Mediterráneo del Port de Sagunt.
El regidor delegat de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, i el coordinador artístic del festival, Vicent Sánchez ‘Bize’, han visitat juntament amb les artistes el resultat d'este primer treball que dona inici a l'edició del present 2022 i que es va començar a pintar divendres passat en la paret mitgera de l'edifici de l'avinguda Mediterráneo que fa cantonada amb el carrer Hernán Cortés.
Durant els mesos d'octubre i novembre, en diversos espais del municipi, se succeirà la programació amb dos macromurs: el ja esmentat de l'avinguda Mediterráneo i un altre en l'avinguda 9 d’Octubre, 143 a càrrec de Xelon; dos migmurs en el CEIP Montíber (abans Villar Palasí) per Espinaca Explosiva i al carrer La Pau per Wedo; i dos murets en la plaça de la Independència a càrrec de Mario Mankey, amb l'Associació Morvedre Acull, i en el Barri Obrer per Furyo + Sucro, inspirat en María ‘La Jabalina’, la militant anarquista María Pérez Lacruz, de la mà del departament de Memòria Històrica.
Els dies 19 i 20 de novembre hi haurà exhibicions de grafit darrere del pavelló poliesportiu municipal (‘Internuclis’), i el mateix dia 20 hi haurà també tallers infantils de grafit en el Casal Jove del Port de Sagunt.
Sobre les autores del primer mural
Dúo Amazonas és un col·lectiu de muralisme constituït en 2017 per Natalia Andreoli (l'Argentina, 1992) i Lina Castellanos (Colòmbia, 1990). Naix com un espai d'experimentació i diàleg artístic i cultural. Per a elles el muralisme és un lloc d'intercanvi i diàleg: un exercici comunitari que comença des d'elles com a equip i que es retroalimenta amb els contextos i altres participants de les comunitats amb la finalitat d'aconseguir una narrativa.
La seua proposta partix de la representació de la figura humana en escenes o accions quotidianes, ja que en este recurs es permet el reconeixement del comú. D'esta manera es genera un espai en el qual es poden repensar les maneres de comunicar-se, habitar l'entorn, reconéixer la nostra història i la importància dels vincles humans en esta.
Per a més informació es pot contactar a través del correu electrònic mesquemurs@gmail.com, la pàgina web www.saguntjove.es, el telèfon 96 268 34 39 o el perfil d'Instagram @mesquemurs_sagunt.