La MICE homenatja a l'actriu Maria Rosario Omaggio
La MICE, Mostra Internacional de Cinema Educatiu, homenatja a Sagunt a l'actriu Maria Rosario Omaggio. El municipi de Sagunt és una de les principals seus de la Mostra, per este motiu, ahir dimecres en l'Auditori del C.C. Mario Monreal es va dedicar l'acte central a l'actriu italiana per la seua trajectòria i per la seua labor social com a representant d'Unicef per Itàlia.
A l'homenatge van assistir l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor de Cultura i Educació, José Manuel Tarazona; les Falleres Majors del Camp de Morvedre, Raquel Martín i Ana Isabel Dorado; el director de cinema, Javier Navarro; així com representants de la societat civil i un nombrós públic seguidor de la trajectòria artística de Maria Rosario; també un grup de cineastes i artistes de països com Índia, Japó, EUA, Turquia, Cuba Indonèsia o Ucraïna convidats per l'organització de la MICE que van visitar la ciutat.
Omaggio va arribar al Mario *Monreal acompanyada pel grup de tabal idolçaina 'Els germans Caballer' i amb la comitiva que portaven banderoles de la MICE. Nombrosos seguidors es van acostar per a veure-la d'a prop i, a continuació, acompanyada per xiquets i xiquetes de la compañía Camí de Nora, va accedir a la sala per a prendre seient al costat de l'alcalde i al regidor de Cultura, donant començament a la gala amb l'historiador i cronista Lluís Mesa com mantenidor de l'acte.
L'alcalde, Quico Fernández, va dedicar unes paraules a Maria Rosario recordant que Sagunt "també és romana", com Roma, on resideix "una de les actrius més relacionades amb el nostre cinema, en un moment en el qual el cinema valencià començava a tenir presència". Respecte a eixe sentiment de pertinença, Omaggio va voler destacar que ella també se sentia part de Sagunt per eixa relació romana, tal com va apuntar l'alcalde posteriorment.
"Moltes gràcies perquè para nosaltres, en estos moments, rebre una nova edició de la MICE encaixa molt bé en un projecte que volem impulsar de ciutat de cultura, de ciutat de valors educatius que han de servir per a reforçar la nostra identitat i la nostra cohesió com a ciutat, i per a projectar una ciutat que va ser molt important en el passat i que volem que continue sent en el futur", va declarar Fernández.
El regidor de Cultura i Educació, José Manuel Tarazona, assegura que el reconeixement "oficial i institucional a la trajectòria artística i intel·lectual a Maria Rosario Omaggio va ser un acte molt emotiu dins de la MICE, el festival internacional de cinema educatiu que comença a tindre un arrelament important dins del nostre municipi".
Durant l'homenatge, es va sol·licitar la presència de les Falleres Majors del Camp de Morvedre en l'escenari que li van fer lliurament d'un ram de flors a l'actriu, que també va ser fallera al seu pas per València, i van gaudir al costat d'ella de les audicions de Sandra Manzaneque al violí i de Joan Tarazona a l'oboè, a més de l'actuació de nou del grup de tabal i dolçaina i la participació de Camí de Nora. Maria Rosario Omaggio, que va estar acompanyada per José Antonio Escrivá, van dedicar unes paraules afectuoses a Vicente Escrivá, director de El virgo de Visanteta.
Per part de l'alcalde de Sagunt, en representació de l'Ajuntament i de l'organització de la MICE, se li va fer lliurament del reconeixement a la seua trajectòria. En finalitzar l'acte, es va procedir a la projecció del seu primer curt com a directora, Hey You!, de cinema mut i ambientada amb música clàssica, i la projecció del llargmetratge Walesa, man of hope (Walesa, l'esperança d'un poble), del director polonés Andrzej Wajda. Omaggio va voler destacar que, esta pel·lícula, "és una síntesi de les meues quatre grans passions: el teatre, el cinema, la música i els xiquets".