L'Àrea d'Igualtat ha convocat el premi a la Falla Més Igualitària de 2019
L'Ajuntament de Sagunt, a través de l'Àrea d'Igualtat, ha obert el termini per a l'onzena convocatòria del premi a la Falla Més Igualitària de 2019, que compta amb una dotació de 500 euros.
Este guardó consistix a premiar a la comissió fallera més igualitària, consideració que es valorarà per un jurat tenint en compte el monument plantat en el municipi, les seues activitats i el llibret de la falla. La falla triada serà la que millor projecte una imatge respectuosa amb la dignitat de les dones i les relacions igualitàries entre les persones amb la finalitat d'aconseguir una societat més justa, lliure i igualitària.
La regidora d'Igualtat, María Giménez, ha declarat que amb esta convocatòria "pretenem motivar i emfatitzar totes les iniciatives de les comissions falleres que promoguen la Igualtat entre tots dos sexes, la prevenció i lluita contra la violència masclista, i contribuir al fet que des del món de les falles, també s'aconseguisca una societat conscienciada en tots els seus aspectes, més justa i paritària, ja siga des del disseny del monument i ninots, el llenguatge inclusiu, la crítica del llibret, activitats i càrrecs de fallers/as, etc.". María Giménez també ha recordat que esta és una iniciativa i premi pioner i de referència en la Comunitat Valenciana. "Animem, felicitem i agraïm per endavant a les comissions falleres per la seua dedicació i participació, ja que estes accions estan sent cada vegada més notòries i fomenten des de la cultura de les falles, un món més igualitari", ha manifestat la delegada.
Les comissions falleres que vulguen participar tenen fins al 22 de febrer per a presentar la documentació pertinent. Per a això, els projectes presentats han de contenir necessàriament tres aspectes. D'una banda, que el monument faller, plantat en el municipi, continga almenys una escena que faça al·lusió explícita al tema de la convocatòria. El jurat tindrà en compte que el conjunt del monument i la seua crítica escrita siguen respectuosos amb la dignitat de les dones i amb el llenguatge igualitari i inclusiu, la qual cosa es valorarà de 0 a 25 punts.
D'altra banda, es valoraran fins a 40 punts el que les activitats que opten al premi, tinguen entre els seus objectius el foment de la igualtat entre les dones i els homes i la prevenció de la violència de gènere. Finalment, també es tindrà en compte que el llibret estiga elaborat per la comissió que opta al premi, la temàtica d'este, així com la inclusió de les dones en els càrrecs de la junta directiva de l'entitat, que es valorarà amb fins a 25 punts. Finalment, el jurat valorarà de 0 a 10 punts la coherència del conjunt d'activitats amb el monument i el llibret.
La informació sobre el Premi: ordenança reguladora, instàncies, annexos, etc., està publicada en la pàgina web www.sagunt.es. En l'apartat de subvencions, beques i premis i en la Seu Electrònica.
28.534 euros de subvenció provinents del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere
La Regidora informa també que després de la resolució dels Pressupostos Generals de l'Estat per al 2018, Sagunt rebrà una quantia de 28.534,17 € provinent del Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere per a desenvolupar diferents projectes i programes de mesures en este sentit.
Estos fons tenen com a objectiu que els ajuntaments desenvolupen una sèrie de programes dirigits a l'erradicació de la violència de gènere, així com mesures urgents per al desenvolupament del Pacte d'Estat com són la realització de campanyes de sensibilització i prevenció de qualsevol forma de violència contra les dones i elaboració de materials per a oferir informació en matèria de violència contra dona; promoure les Unitats de Suport en l'àmbit local o Taules de coordinació local; instruments de cooperació i coordinació similars d'actuació urgent; especialització en les prestacions i multidisciplinarietat professional, ajudant d'eixa manera a la identificació de les víctimes de violència de gènere per a assegurar la seua ajuda i atallar qualsevol risc o desprotecció i donar suport i contribuir a l'exercici de les seues funcions per les Unitats de Suport, entre moltes altres.
Així mateix, es reforçaran els serveis municipals d'atenció i informació a víctimes de violència contra la dona, els Cossos de Policia Local adherits al Sistema Viogen i també els Punts de Trobada Familiar.
En declaracions de la Regidora d'Igualtat, Maria Giménez: "Per a l'Ajuntament de Sagunt ha de ser una prioritat política la lluita contra la violència masclista, per això, des de l'Àrea d'Igualtat continuem treballant dia a dia en campanyes de sensibilització, en la prevenció entre les persones més joves, i a oferir una atenció integral a totes aquelles dones del nostre municipi que el necessiten".