L'alumnat del Projecte Aules Compartides (PAC) presenta els seus treballs dels mòduls de Perruqueria i Imatge Personal i d'Electricitat i Manteniment
El programa establix una oferta formativa adaptada a les necessitats específiques de l'alumnat que es troba en risc d'abandó del sistema educatiu per reduir l'absentisme escolar i donar noves oportunitats
Els centres IES Jorge Juan, IES María Moliner i IES Camp de Morvedre han presentat al llarg de les últimes setmanes, els treballs dels mòduls de Perruqueria i Imatge Personal i d'Electricitat i Manteniment, que s'emmarquen en els tallers del Projecte Aules Compartides (PAC). El programa establix una oferta formativa adaptada a les necessitats específiques de l'alumnat que es troba en risc d'abandó del sistema educatiu per a reduir l'absentisme escolar i donar noves oportunitats a la joventut.
Els tallers d'Aules Compartides (PAC), d'Imatge Personal, Electricitat i Manteniment formen part de l'estratègia municipal per fer front a l'absentisme escolar i es tracta d'un projecte conjunt entre l'Ajuntament de Sagunt, a través del departament d'Educació, la Conselleria d'Educació i els centres d'educació secundària adherits. En este sentit, la delegació d'Educació implementa la part pràctica del programa a través de mòduls: Perruqueria, Estètica i autoimatge i un altre d'Electricitat i Manteniment.
Les exposicions realitzades estos dies tenen com a objectiu donar a conéixer totes les activitats que este alumnat ha realitzat durant este curs 2021/2022, on s'exposen part dels treballs a través d'una exposició itinerant de fotografies i un audiovisual. L'exposició s'ha presentat en els diferents centres educatius, davant la presència del regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, les orientadores i directors dels centres IES Jorge Juan, IES María Moliner i IES Camp de Morvedre, professorat, el personal tècnic del departament d'Educació, alumnes, així com familiars de l'alumnat d'estos tallers.
José Manuel Tarazona ha explicat que «mitjançant aquests programes d'Aula Compartida que conjuntament amb els instituts gestionem des del departament d'Educació, aconseguim reduir l'absentisme escolar i dotar aquests alumnes de competències i eines perquè puguen prosseguir itineraris formatius de nou. Durant aquest curs s'han implementat Programes d'Aprenentatge Servei que crec que han estat molt útils així com els cursos d'Habilitats Socials i Autoestima. Agrair l'esforç realitzat per totes i tots els professionals implicats amb aquest projecte i més si cap en un curs tan complex perquè afavoreix la igualtat d'oportunitats i millorar la inclusió social i educativa».
El calendari de les diverses exposicions ha sigut el següent: del 31 de maig al 2 de juny, en l'IES Camp de Morvedre; del 3 al 7 de juny, en l'IES Jorge Juan i del 8 al 10 de juny, en l'IES María Moliner. Així mateix, el pròxim dia 21 de juny es realitzarà l'acte de clausura d'este curs de les aules del PAC en les instal·lacions del Centre Sant Vicent Ferrer del Port de Sagunt.
Els i les alumnes del PAC d'Electricitat i Manteniment han exposat el Programa d'Aprenentatge Servei desenvolupat, que ha consistit a muntar aparells de control del CO₂ en espais tancats, els quals s'han instal·lat posteriorment en diferents centres educatius, tant de primària i secundària com en diferents instal·lacions municipals, la qual cosa permetrà el control de qualitat de l'aire a les aules i espais educatius d'estos centres per al benefici de la comunitat educativa. També han recuperat bancs i taules de fusta que estaven en mal estat.
D'altra banda, els i les alumnes del PAC d'Imatge Personal i Perruqueria, a més de les activitats teòriques i pràctiques per a aconseguir competències, han realitzat una Masterclass Pentinat de Fallera a càrrec de Joanna Chust i han elaborat el mural expositiu itinerant pels centres o la col·laboració amb altres entitats.
Tot això s'ha exposat per a coneixement de la comunitat educativa de cada centre. Així mateix, per posar en marxa el PAC es requerix la col·laboració organitzada i sistemàtica del màxim de professionals i administracions possibles, donada la complexitat dels fenòmens del fracàs, absentisme i abandó escolar.
Per part del departament tècnic i d'orientació de l'Ajuntament han indicat que, en referència al vessant acadèmic, «cal destacar que es pot considerar bastant productiu, atés que l'alumnat s'ha implicat molt a l'hora d'aconseguir els objectius, tant des del punt de vista pedagògic com els que es deriven de les normes escolars».