L'alcalde de Sagunt coordina una reunió en la conselleria d'Economia per la inadaptació de la xarxa ferroviària interna actual amb l'ample europeu
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha assistit este matí a una reunió en la conselleria d'Economia per a tractar la problemàtica de la xarxa interna ferroviària actual que utilitzen empreses com ArcelorMittal i Thyssenkrupp Galmed. Esta reunió, coordinada per l'Ajuntament de Sagunt, es deu a la demanda de les empreses citades anteriorment, ja que existix una preocupació per la inadaptació de la xarxa ferroviària actual amb l'ample europeu, en la qual Quico Fernández porta treballant els últims quatre mesos en la cerca de solucions.
A causa de la importància de la logística per a les empreses, és necessari solucionar tot tipus de problemes, especialment amb la connexió ferroviària, que puguen provocar pèrdues en la competitivitat de les empreses. Per este motiu, l'Ajuntament de Sagunt ha decidit fer d'intermediari per a reparar els problemes que puguen tindre les empreses del municipi amb la xarxa ferroviària actual.
A la reunió també ha assistit el conseller d'Economia, Rafael Climent; el comissionat del Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira; la directora gerent de la Confederació Empresarial Valenciana, Inmaculada García Pardo; la diputada autonòmica, Teresa García; i representants de les empreses afectades ArcelorMittal i Thyssenkrupp Galmed.
Segons Quico Fernández, “este problema es planteja des de les empreses més importants i també des d'unes altres que estan connectades o que trauen la seua mercaderia a través d'estes línies ferroviàries, però el ministeri de Foment ha pres la decisió de no instal·lar un tercer fil en el tram Castelló-Vandellós pel cost que té, per tant el que s'ha de fer és adaptar la xarxa ferroviària dins de Sagunt, i per este motiu ens hem reunit hui”.
Fernández ha assegurat que la primera possibilitat que s'ha plantejat és “la signatura d'un conveni entre la Generalitat i les empreses que seran beneficiàries d'una inversió de 7 o 8 milions d'euros, amb la contrapartida que les vies seran compartides i podran ser d'ús per a Adif”. Es tractaria d'un tercer fil compartit, no solament de les empreses, ja que seria públic.
A més, segons ha explicat el primer edil, en la reunió s'ha intentat arribar a més acords, ja que des del comissionat s'han compromés a buscar tota una sèrie de possibilitats i ajudes en la mateixa línia que altres polígons industrials, “com el cas de BASF a Tarragona, que consistix a captar fons europeus perquè les empreses tinguen ajudes directes en els projectes d'adaptació”.
Les sensacions després d'esta reunió són “molt positives, perquè s'ha llançat un missatge de col·laboració, de cooperació i de complicitat. Estem situats en la perifèria d'Europa i la competitivitat de les nostres empreses depén en gran manera de la seua logística i especialment en este cas de la connexió ferroviària. Qualsevol problema a nivell logístic suposa una pèrdua de competitivitat de les empreses, per això les administracions han d'ajudar directament amb les infraestructures”.
Finalment, Fernández ha assegurat que les direccions d’ArcelorMittal i de Thyssenkrup Galmed tenen “un bon missatge que suposa una major confiança en les seues plantes, que són excel·lents dins dels seus grups, i que tenen el futur assegurat i inversions importantíssimes”. Des de l'Ajuntament, “com a mediador, donem les gràcies a la conselleria d'Economia, al comissionat del Corredor Mediterrani i també a la col·laboració de la Confederació Empresarial Valenciana”.