L'Ajuntament de Sagunt aconseguix cofinançament de la Generalitat per a les obres de la Vora Sud del Port de Sagunt
Este matí, l'alcalde de Sagunt ha assistit a la presentació del programa ‘Reconstruïm Pobles’ de la Conselleria que ha donat suport al projecte municipal de millora d'esta trama urbana
L'Ajuntament de Sagunt ha aconseguit cofinançament de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a les obres de reurbanització de l'avinguda Enginyer Andoni Sarasola, també coneguda com a Vora Sud del Port de Sagunt.
Per este motiu, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor de Manteniment, Pepe Gil, han assistit este matí a la presentació del programa ‘Reconstruïm Pobles’ que inclou actuacions urbanes dirigides a rehabilitar edificis municipals i a adequar entorns urbans.
La intervenció en la Vora Sud del Port de Sagunt comprén l'adequació de la zona verda i el viari en una zona degradada i amb difícil pas per a vianants o vehicles no motoritzats. L'objectiu és millorar l'accessibilitat, ús i mobilitat en este espai públic, així com la millora ambiental d'un espai verd degradat. Este projecte té un pressupost de base de licitació de 394 116 € IVA inclòs.
Moreno ha anunciat que la Conselleria «ha reconegut el treball de l'Ajuntament per a este projecte de l'antiga carretera de la Diputació que passa per Ferrodisa, hui Gonvarri València». L'alcalde ha assegurat que es tracta «d’una intervenció importantíssima per a la ciutat que ajudarà a integrar tota eixa zona dins de la trama urbana i va molt en la línia de la nova mobilitat, ja que hi haurà connexió de carril bici que permetrà ampliar tota eixa xarxa de mobilitat alternativa per la qual aposta este govern». A més, Moreno ha afirmat que esta era una demanda de sindicats i empresaris per a facilitar l'accés caminant o amb bici al lloc de treball. «Continuarem treballant per a dur-la a terme en el menor temps possible», ha conclòs Moreno.
Des de l'Ajuntament de Sagunt es va plantejar l'opció de cofinançament de l'actuació i asseguren que es complixen els requisits marcats per la Direcció General ja que els objectius d'esta actuació són, a més dels citats anteriorment, reduir les emissions, complir amb els objectius plantejats en el Pla Municipal de Mobilitat Urbana Sostenible i adequar-se a la normativa d'accessibilitat en l'espai públic, així com la millora i seguretat de les condicions del trànsit rodat.
Per la seua banda, Martínez Dalmau, ha assegurat que estes actuacions urbanes suposen «resignificar espais que havien quedat obsolets i tornar a la vida edificis que amb el pas del temps havien quedat en desús». El vicepresident de la GVA ha assenyalat que este programa «arriba en un moment molt necessari, ja que tindrà una repercussió econòmica molt positiva». A més, ha informat que serà una inversió total de 15 milions d'euros i que els projectes es materialitzaran en 2021.
La Direcció General disposa d'esta línia pressupostària per a desenvolupar projectes en 70 municipis de la Comunitat Valenciana que atenen la rehabilitació d'edificis del patrimoni municipal, així com a intervencions en l'espai urbà mitjançant la reforma i adequació de carrers, places i zones d'esplai.