elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament analitza les solucions a un problema d’estancament d'aigües pluvials i del nivell freàtic prop del delta del Palància

L'Ajuntament analitza les solucions a un problema d’estancament d'aigües pluvials i del nivell freàtic prop del delta del Palància
  • Els regidors de Sanitat i d'Aigües han visitat la zona amb responsables d'Aigües de Sagunt i de l'empresa de control de plagues Lokímica, per a buscar una solució a l’estancament d'aigües d'origen natural que a més suposa un focus de mosquits

L'Ajuntament de Sagunt està gestionant la sol·licitud d'autoritzacions a la Demarcació de Costes i a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a donar solució als problemes d'un dels canals de desguàs d'aigües pluvials al riu Palància, en una zona pròxima al delta d’este. L'estancament que es produix està causat per l'acumulació de pedres, grava i restes vegetals que arrossega el riu i que provoca el tamponament de l'eixida del canal. A més, destaca el focus de mosquits que es produix en l'aigua estancada, l'erradicació de la qual és complicada per a l'empresa que realitza els tractaments pel fet que la zona és de difícil accés.

El regidor de Sanitat, Javier Timón, i el regidor d'Aigües, Pepe Gil, han visitat amb responsables d'Aigües de Sagunt i de l'empresa de control de plagues Lokímica, el canal per a buscar solucions als problemes periòdics d’estancament d'aigües que es generen en l'eixida del col·lector sobretot quan hi ha tempestes.

Per este motiu, l'Ajuntament de Sagunt planteja i estudia possibles solucions com incloure esta actuació en el Pla d'inversions d'Aigües de Sagunt per a connectar el citat canal de desguàs amb el canal de Ciudadmar, perquè les aigües naturals vagen directament a este. També, perquè l'empresa de control de plagues puga procedir el més prompte a desinsectar la zona sense problemes, es planteja netejar de vegetació tota la zona, així com retirar les pedres i protegir l'eixida perquè no torne a obstruir-se. Una altra de les solucions possibles, si finalment no s'opta per l'anterior, seria dirigir les aigües, que en cap cas són fecals, a les dos llacunes artificials del delta del riu, on l'empresa Lokímica pot realitzar els tractaments sense problemes. Per a estes actuacions és necessària l'autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i de la Demarcació de Costes de València.

Javier Timón assegura que volen estudiar «la possibilitat de realitzar aportacions al projecte d'Aigües de Sagunt per al desguàs del canal de Ciudadmar, i que això ens permeta també solucionar un problema d’estancament d'aigua que hem detectat durant les últimes pluges a l'eixida del col·lector d'aigües pluvials situat més amunt de Ciudadmar i que genera un problema per la proliferació de mosquits».

En este sentit, els dos regidors, després de la visita al canal de Ciudadmar, s'han reunit amb l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la responsable del departament de Sanitat i el tècnic de l'empresa Lokímica per a continuar abordant la problemàtica de les plagues i tractar de buscar solucions. En esta reunió, segons Timón, «s'ha determinat que des d'Alcaldia es realitzaran gestions per a estudiar la possibilitat de canalitzar estes aigües a una zona que no permeta l’estancament, tractant així de donar una solució definitiva a este problema a través de la partida d'inversions d'Aigües de Sagunt».

Pepe Gil, per la seua banda, destaca que Aigües de Sagunt ha analitzat la situació i ha elaborat diverses propostes, entre les quals destaca «prolongar les canonades d'aigües pluvials, cobrir la zona del canal amb pedres d'escullera o làmines, sol·licitant l'autorització o concessió, ja que es tracta d'una obra que romandrà en el temps».

Pujar