elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Igualtat organitza una acció formativa sobre el tractament mediàtic de la violència de gènere per als mitjans de comunicació de Sagunt i comarca

  • Les jornades es desenvoluparan els dies 23 i 24 de setembre, de 15.30 a 19.30 hores, en el Casal Jove, tindran caràcter gratuït i les impartirà la periodista i doctora experta en qüestions de gènere i comunicació Lola Bañón

L'Àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat per als dies 23 i 24 de setembre l'acció formativa El tractament de la Violència de Gènere en els mitjans de comunicació, dirigida a periodistes i mitjans de comunicació de Sagunt i el Camp de Morvedre.

Es tracta de dos jornades de sensibilització i conscienciació en matèria de violència de gènere, concretament sobre el tractament mediàtic que rep esta xacra social. L'objectiu general del projecte és oferir un acostament contextualitzat a la violència de gènere i com la representen els mitjans de comunicació, fent una anàlisi profunda del seu paper en la prevenció de les violències masclistes per a millorar la capacitat comunicativa en el tractament informatiu d'estes.

L'acció formativa es desenvoluparà en dos jornades, els dies 23 i 24 de setembre, de 15.30 a 19.30 hores, en el Casal Jove del Port de Sagunt. La inscripció serà gratuïta i haurà de formalitzar-se a través del correu electrònic dona@aytosagunto.es

La persona encarregada d'impartir estes jornades serà Lola Bañón Castelló, llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctora en Comunicació per la Universitat de València. A més, és experta en qüestions de gènere i comunicació.

L'alcalde de Sagunt i regidor d'Igualtat, Darío Moreno, ha incidit en «la necessitat» que la mirada feminista «siga assumida per tots els sectors de la societat», sobretot en el cas de «col·lectius que són especialment imprescindibles a l'hora de la construcció d'una societat més igualitària».

«El llenguatge i com comuniquem afecten molt a la forma en què la societat establix determinats estereotips i ens ajuda també a lluitar contra determinats prejudicis i masclismes que encara existixen en la nostra societat», ha explicat el primer edil. «Per això, que els mitjans tinguen a la seua disposició formació en igualtat és imprescindible per a continuar avançant cap a una societat més justa», ha agregat.

Des de l'Àrea d'Igualtat s'apunta que combatre la violència i la discriminació requerix el compromís de tota la societat, però hi ha determinats col·lectius que tenen un paper molt destacat, com per exemple els mitjans de comunicació, en tractar-se d'institucions que contribuïxen a conformar el canvi social i que tenen també una responsabilitat a l'hora de contribuir a enfortir el sistema de prevenció i protecció de les víctimes de violència de gènere i impulsar la conscienciació social respecte a la gravetat d'este problema estructural de la societat.

En este sentit, s'explica des del Departament que les persones que treballen en els mitjans de comunicació són, per tant, font essencial de les representacions de la societat, per la qual cosa la seua labor diària i implicació positiva resulten crucials per a erradicar la violència contra les dones.

Pujar