elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fundació de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera participa en la trobada anual de la Georg-Agricola-Gesellschaft

La Fundació de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera participa en la trobada anual de la Georg-Agricola-Gesellschaft
  • Maria Hebenstreit va assistir a la trobada en representació de la Fundació i del 17 al 20 de setembre es realitzarà una visita de bones pràctiques a Hattingen per a completar el projecte

La Fundació de la Comunitat Valenciana de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera del Port de Sagunt ha participat en la trobada anual de la Georg-Agricola-Gesellschaft (GAG). Maria Hebenstreit, pertanyent al Patronat de la Fundació, va participar dissabte passat 24 d'agost, en la trobada anual d'esta entitat que ha afavorit la consecució de la zona Montanregion Muntanyes Metal·líferes com a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.                 

Fruit de la recent relació de la Fundació amb la seua entitat homòloga en el municipi de Hattingen a través del CRE-SUPNET project, ha sorgit la possibilitat de participar en la trobada organitzada per l'entitat que ha aconseguit davant la UNESCO que la zona Montanregion Muntanyes Metal·líferes siga declarada Patrimoni Mundial.

La GAG forma part del TICCIH (Comité Internacional per a la Conservació del Patrimoni Industrial) a Alemanya, i en este esdeveniment es va produir també una trobada d'entitats sòcies. La Fundació ha de completar el projecte amb una visita d'estudi al municipi de Hattingen del 17 al 20 de setembre per al coneixement de bones pràctiques en musealització i posada en valor d'espais industrials en desús.

Maria Hebenstreit, pertanyent al Patronat de la Fundació en representació del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre, com a doctora en Història i especialista en l'estudi de les ciutats creades a l'empar de l'activitat siderúrgica, va poder conéixer de primera mà com esta entitat ha treballat per a aconseguir este reconeixement.

La regió comprén una serralada en territori alemany i txec, coneguda per la seua riquesa en mineral de plata i estany, i que conforma la frontera entre tots dos països al llarg de 150 km, estenent-se des de la frontera occidental de l'estat federat de Saxònia fins al riu Elba.

La idea ja ve des de 1998 des de Saxònia, amb la intenció de presentar al món este espai que inclou tant llocs en els quals es van conservar testimoniatges de l'extracció local de metalls (mineria), com a obres de construcció que documenten les innovacions tecnològiques i d'altres tipus. En 2011 tots dos territoris van formalitzar el seu acord de treballar en conjunt i va haver-hi una primera candidatura en 2014 que va ser retirada per trobar-se reserves per part de l’ICOMOS (Consell Internacional de Monuments i Llocs). Finalment en 2019 s'ha tornat a presentat i ha obtingut el reconeixement.

Pujar