elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Fòrum d'Hostaleria de Sagunt informa de les últimes novetats i mesures per a la reobertura de l'activitat turística després del seu tancament per l'estat d'alarma

El Fòrum d'Hostaleria de Sagunt informa de les últimes novetats i mesures per a la reobertura de l'activitat turística després del seu tancament per l'estat d'alarma
  • Després del tancament d'establiments per la Covid-19, s'estan donant a conéixer quines són les mesures de seguretat i higiene per a la reobertura del sector turístic amb l'elaboració d'un Guia Oficial per a reduir contagis i accions formatives

Des del Fòrum d'Hostaleria de l'Ajuntament de Sagunt, en el qual col·labora el departament de Turisme, Comerç i Mercats i Promoció Econòmica, s'informa de les últimes novetats pel que fa al sector turístic i la seua reobertura després del tancament d'establiments provocat per la crisi sanitària de la Covid-19. D'una banda, el Centre Formatiu de Turisme de la Comunitat Valenciana (CDT) ha organitzat un programa formatiu especial per a la reobertura de l'activitat turística després del seu tancament pel confinament. Per a això, s'han organitzat unes jornades formatives que han començat hui. A més, també s'ha donat a conéixer la Guia Oficial per a la Reducció del Contagi per Coronavirus en el Sector Turístic.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, declara que les mesures per a la reducció del contagi en el sector hostaler garantixen la seguretat dels restaurants, bars, hotels, etc, però també ajuden a generar major confiança en els clients «al saber que s'estan fent les coses bé». Per això, considera que «este tipus de documentació i formació és necessària per al sector turístic, més tot i que la normativa es va actualitzant constantment, amb la unificació de les mesures i l'elaboració d'una guia específica que facilita l'accés a la informació. Des del Fòrum d'Hostaleria, gestionat a través de les delegacions de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç, donem trasllat de les últimes novetats i informacions, perquè davant esta situació que vivim no podem deixar que la desinformació guanye».

La Guia Oficial per a la reducció de contagis en el sector turístic, elaborada per la Secretaria d'Estat de Turisme en coordinació amb el Ministeri de Sanitat, té l'objectiu de marcar la línia d'actuació i una proposta de mesures d'organització, seguretat i higiene en els diferents oficis que engloben al sector turístic. En total, són 19 els protocols a seguir que es marcaran, dels quals 12 ja han superat la fase d'esborrany i han sigut consensuats en l'àmbit nacional. Esta guia oficial per a la reducció del contagi per coronavirus, per la qual s'ha de regir el sector turístic, es pot consultar detalladament segons cada ofici a través del següent enllaç: https://www.mincotur.gob.es/es-es/covid-19/paginas/guias-sector-turistico.aspx. 

La regidora de Turisme, Natalia Antonino, assegura que «és fonamental la labor d'oferir informació que s'està derivant a tot el sector hostaler i que permeta tindre la guia oficial que cal seguir, així com la formació necessària per a implementar amb seguretat estes mesures. Així mateix s'està treballant conjuntament amb el departament de Promoció Econòmica i Comerç en la difusió d'esta informació».

Quant al programa formatiu, es tracta d'unes jornades informatives que han donat principi este matí i que es desenvoluparan fins al divendres, 15 de maig, i a les quals assistiran personalitats importants relacionades amb el sector turístic. La xarrada que ha obert les jornades ha anat dirigida a directius i gestors per a l'adaptació d'establiments hotelers en la seua reobertura després de la Covid-19, mentre que la d'esta vesprada, que serà de 16 a 18 hores, abordarà les mesures preventives que s'han de prendre en hotels.

Per al dimecres s'ha programat una jornada informativa sobre les mesures que s'han d'implementar en Fase 1 de la desescalada per a reduir els riscos de contagi en establiments de restauració, mentre que el dijous s'informarà sobre l'adaptació de restaurants i cafeteries per a la seua reobertura, així com dels càmpings. Finalment, les jornades conclouran el divendres amb una xarrada sobre l'adaptació d'apartaments turístics, d'una banda, i sobre l'adaptació i recomanacions en matèria de seguretat i higiene en cases rurals.

La CDT, a més, programarà noves accions formatives pròximament en les quals s'abordarà les pautes d'actuació i adaptació de salons de noces, mesures preventives en servicis tècnics i de manteniment d'hotels, jornades dirigides al personal d'atenció al públic, al personal de manteniment d'allotjaments turístics, de neteja o de restauració, entre altres temàtiques.

Per part seua, la regidora de Promoció Econòmica, María José Carrera declara que des del departament «estem treballant amb Turisme i Comerç per a portar una estratègia conjunta, treballem amb el Fòrum d'Hostaleria per a conéixer i poder abordar les necessitats de primera mà i així posar en marxa tota la maquinària a la seua disposició».

Finalment, la regidora de Comerç i Mercats, Gloria Parra, ha parlat sobre la creació d'este Fòrum d'Hostaleria, la qual cosa considera «una gran fita aconseguida per este Equip de Govern; la sol·licitud per part de l'hostaleria de tindre un departament específic a l'Ajuntament era una reivindicació històrica. Amb la creació d'este Fòrum tenen el suport i la cobertura per part de tres departaments i d'Alcaldia. Ara hem de continuar donant-li vida a este Fòrum per a poder ser útils a este sector que s'ha vist tan afectat per la crisi».

Pujar