Educació presenta la primera guia didàctica ‘La Romanització, de Saiganda a Saguntum’
El departament d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt presenta la primera guia didàctica 'La Romanització, de Saiganda a Saguntum'. El quadern didàctic ha sigut elaborat pel Grup d'Estudis Murbiter, sota la direcció de Manolo Civera.
Esta idea es troba dins del desenvolupament d'un nou projecte educatiu: Saguntum Civitas Magistra, dins del concepte de Ciutat Educadora. Este projecte educatiu està pensat perquè els estudiants i alumnes dels Col·legis, Instituts, Escola d'Adults i totes aquelles persones i associacions interessades en el nostre patrimoni històric, industrial, cultural o medi ambiental tinguen un material de treball i coneixement. En este cas es tracta de la presentació de la primera guia didàctica que tracta sobre el nostre Patrimoni Històric: 'La Romanització, de Saiganda a Saguntum'.
Es tracta d'un quadern elaborat amb motiu del nomenament de Sagunt com a Capital Valenciana de la Romanització i de la candidatura a ser Patrimoni de la Humanitat. En l'àmbit educatiu, el quadern didàctic té com a objectiu fonamental que els xiquets i xiquetes dels col·legis del municipi adquirisquen un aprenentatge significatiu de l'entorn més pròxim, i de manera activa i pràctica sobre el mitjà natural, social, històric i cultural.
Quant a la metodologia, l'objectiu és que es treballe en els centres educatius de primària, en els cursos de cinquè i sisè i després anar-se ampliant. En este cas, la seua aplicació es basa en dues fases. Una primera, més teòrica, d'estudi dels continguts, on s'inclou una guia per al professor. La segona fase pràctica arreplega un itinerari didàctic perquè puguen realitzar els alumnes, recorrent diferents monuments i llocs prèviament estudiats en classe. D'esta manera, es pretén potenciar l'aprenentatge significatiu d'una manera pràctica dels estudiants. En l'àmbit social també es preveu fer esta activitat amb associacions interessades.
A la fi del mes de maig també es presentarà la segona unitat didàctica que tracta sobre el Patrimoni Industrial del Port de Sagunt elaborada per APIVA (Associació de Patrimoni Industrial Valencià), que ha elaborat un quadern didàctic amb motiu dels 100 anys de la Siderúrgia on s'estudien fets i persones claus en el desenvolupament industrial i el moviment obrer.