Divendres passat va tindre lloc el concert de cloenda del projecte educatiu "L'Escola Canta"
Un projecte socio-educatiu en què alumnat i professorat de 5 centres de primària del municipi han participat i que portaven preparant des de feia mesos
Divendres passat va tindre lloc el concert de cloenda del projecte educatiu "L'Escola Canta". Un projecte socio-educatiu en què alumnat i professorat de 5 centres de primària del municipi han participat i que portaven preparant des de feia mesos. En este sentit, culminava un procés d’assajos als centres educatius amb un projecte de caràcter cooperatiu.
Es tracta d’una iniciativa educativa que va crear la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Castelló de la Plana el curs 2017-2018, amb el suport del Servei d'Educació Plurilingüe de la Conselleria d'Educació i el CEFIRE de Castelló. Sagunt forma part del projecte que vertebra el territori amb un total de 8.787 alumnes de 157 centres educatius que han participat des de 92 municipis de 24 comarques de Castelló, València i Alacant.
Hi van participar un total de 250 alumnes les escoles CEIP Ausiàs March, CEIP Cronista Chabret i col·legi Maria Immaculada, CRA d'Alt Palància-Mijares i CRA Peña Escabia. També va comptar amb la participació d’amics del cor Xiquets i Cantors Divisi del barri Campanar de València, l'alumnat de Conservatori Professional Joaquín Rodrigo de Sagunt i xiquets i xiquets de l'Associació TDAH Morvedre. A més de la banda simfònica de la Lira Saguntina, dirigida per Daniel Olmos.
El regidor d’Educació, José Manuel Tarazona, ha indicat que «la celebració del concert de l’Escola Canta per primera volta, crec, que va ser tot un èxit i es varen aconseguir els objectius previstos. Va ser molt emocionant, després de tot un curs assajant, aprenent i gaudint amb aquest projecte, poder gaudir de la cloenda, per fi vam gaudir del primer concert col·lectiu al nostre poble de L’Escola Canta. Som, ciutat educadora i amb l’Escola Canta cantant El Cor de la Terra ha quedat palès. Agraïm moltíssim a tots i totes el que l’heu fet possible, sobretot a les professores i professors i als xiquets i xiquets, tan implicats».
En el concert es va interpretar la cantata El cor de la Terra, de la qual és autor el director i compositor Pablo Anglés. Es tracta d'una cantata creada a propòsit per al projecte "L'Escola Canta" a la qual Ximo Montañés li va posar lletra. L'obra té una durada aproximada de 45 minuts i combina música, cant coral, moviment coreogràfic i escenes teatrals. Les lletres de les cançons tenen una gran qualitat poètica i aborden una temàtica molt actual: l'emergència climàtica que patix el nostre planeta. La part teatral se sosté sobre una senzilla trama en què quatre amics, companyes i companys de classe, es proposen fer una pel·lícula documental sobre l'emergència climàtica. Diàlegs breus i carregats d'humor fan avançar la peça entre cançó i cançó alhora que inciten a la reflexió i a la reacció individual i col·lectiva per a capgirar la situació.
L'obra inclou sis cançons d'estils musicals diferents: 1. Obertura. Salveu el món (vals): 2. Mars de plàstic (reggae-callypso): 3. Planta un arbre (pop-rock); 4. Planeta bicicleta (ska); 5. Això es pot canviar (soul); i 6. El cor de la Terra (himne).
A l’acte van assistir el regidor d'Educació, Jose Manuel Tarazona; la regidora de Normalització Lingüística, Maria Josep Soriano; l’assessora del Servei d'Educació Plurilingüe, de la Direcció General d'Innovació Educativa i Ordenació, Natalia Sebastià; el compositor de la cantata, Pablo Anglés; la regidora d'Educació de la Vall d'Uixó, Carmen García; el regidor de Joventut de la Vall d'Uixó, David Lluch; i el secretari del Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo de Sagunt, José Manuel Ibáñez.