elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El departament d'Educació organitza la tercera edició de la Fira de Formació Professional Ciutat de Sagunt

El departament d'Educació organitza la tercera edició de la Fira de Formació Professional Ciutat de Sagunt
  • Davall el lema ‘Empoderament de la formació professional’ té com a objectiu la potenciació i dinamització de l’FP a la comarca

El departament d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt, dins del projecte de Sagunt, Ciutat Educadora, organitza la tercera edició de la Fira de Formació Professional Ciutat de Sagunt, davall el lema ‘Empoderament de la formació professional’ i té com a objectiu la potenciació i dinamització de l’FP a la comarca.

La fira de l’FP, a causa de la normativa actual i les condicions que s'exigixen en els centres formatius, es continuarà desenvolupant principalment mitjançant l'entorn virtual, a través de xarxes digitals i del Campus Virtual de la III Fira de l’FP de Sagunt.

La fira s'inaugurarà dimecres que ve dia 27 d'abril en les 9.30 hores en la sala d'actes de l'IES Jorge Juan amb la presència d'autoritats autonòmiques i municipals. Posteriorment, es donarà a conéixer la guia ‘Conéixer l'FP Dual. Una mirada des de l'orientació’, elaborada entre la Fundació Bertelsmann i CaixaBank Dualiza,i el ponent serà el gestor de Projectes en CaixaBank Dualiza, Carlos Ruano.

El dijous dia 28, està previst celebrar en la Fundació Bancaixa (Casa de Cultura Capellà Pallarés) un acte de reconeixement a l'alumnat que va participar en l'anterior edició dels premis Fem Futur FP, patrocinat per la Fundació SECOT (Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica). A continuació hi haurà una taula redona per a abordar el tema ‘Indústria, tecnologia i empoderament femení’, amb la intervenció de dones responsables de càrrecs en el món de l'empresa. L'acte comptarà amb la participació del Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo de Sagunt i està obert a tot el públic interessat.

Per al divendres, dia 29 d'abril, està prevista la celebració d'una altra taula redona centrada en ‘Inclusió i Formació Professional’, per a abordar la inclusió educativa en l'FP, des de diferents vessants. Finalment, el dia 5 de maig, a les 18.00 hores, es farà extensiva en l’EPA Miguel Hernández, la xarrada ‘Ocupacions de futur. Com preparar els nostres jóvens’.

Esta edició compta amb el patrocini de CaixaBank Dualiza i Arcelor Mittal, així com la participació de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. La fira també compta amb la col·laboració de la Fundació Bancaixa Sagunt.

Com en la passada edició, hi haurà presentació de projectes formatius de cadascun dels centres en els quals s'han implementat nous continguts sobre cicles formatius, en matèria d'orientació o accés a informació sobre accés a cicles formatius. També s'han implementat nous continguts digitals elaborats pels propis centres educatius com experiències emprenedores o com aprendre a fer un currículum a través d'un “videocurriculum”, mitjançant diferents estratègies, ferramentes i consells. A més de vídeos sobre com elaborar i abordar les entrevistes de treball.

També s'incorporen píndoles virtuals sobre orientació, selecció i formació laboral dirigides als i les estudiants per part del departament de Promoció Econòmica i nous vídeos on es podran conéixer diferents cicles o activitats formatives en l’EPA Miguel Hernández, l'IES Camp de Morvedre o l'IES Jorge Juan. Tot això es podrà consultar al Campus Virtual de la III Fira de l’FP de Sagunt.

Però a més, de nou presencialment, hi haurà taules redones i conferències que abordaran temes d'activitat en l'FP del nostre entorn, com la Formació Professional Dual, Acreditacions Professionals, Inclusió i Formació Professional, Igualtat en els Processos Formatius i professionals o sobre Ocupacions de Futur.

També compta amb una participació activa del CEFIRE de Sagunt i els centres de Sagunt com l'IES Jorge Juan, IES Camp de Morvedre, IES Eduardo Merello, IES Clot del Moro, Secció de Jaume I, IES María Moliner, l'Escola Oficial d'Idiomes i el Conservatori de Música Joaquín Rodrigo, mitjançant l'elaboració de material audiovisual i didàctic, així com amb la seua participació en les jornades de manera activa. També hi participen sindicats com CCOO, STEPV i UGT i col·labora ASECAM i altres empreses com Thyssenkrupp, ENCAMINA o Digital Inter-fax amb audiovisuals sobre l'FP Dual.

A més, han participat en la preparació de la Fira de l’FP, els Instituts d'educació secundària d'altres poblacions, com IES Puçol, IES Xèrica-Viver, IES Alt Palància (Sogorb), IES Massamagrell i l'IES Gilabert de Centelles (Nules). Igualment diversos instituts i centres educatius de Secundària visitaran la III Fira FP de Sagunt en estes dates.

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt, José Manuel Tarazona, ha declarat que «estes activitats, són un instrument potent per a dinamitzar l'oferta formativa de la FP en el nostre municipi i potenciar-la com una de les variables estratègiques fonamentals per a atraure, com s'està demostrant, capital inversor que genera riquesa i ocupació. Per això continuem treballant des de l'Ajuntament de Sagunt i en el nostre departament en esta direcció, dins del projecte Sagunt, Ciutat Educadora. Mantenim l'espai virtual, en xarxa, d'orientació formativa i professional, on l'estudiant puga, d'una manera activa, participar i interactuar amb la resta de centres i altres entitats que presenten la seua oferta i acció formativa i que han fet el propi alumnat al costat del professorat. Este portal estarà obert perquè tot el que ho desitge, puga consultar-lo».

A més, Tarazona ha explicat que «tindrem també conferències i taules redones presencials sobre diferents temàtiques de la FP. Agrair a CaixaBank DUALIZA i Arcelor Mittal la seua contribució a este projecte i per descomptat al departament d'Educació de l'Ajuntament, a les entitats col·laboradores i sobretot, als centres educatius i els seus equips de treball. La qualificació professional és clau en l'ocupació i el creixement socioeconòmic de la nostra comarca»

Durant els dies de la fira, l'alumnat té previst veure els audiovisuals que han elaborat els IES que impartixen Formació Professional, que reflectixen d'una manera pràctica el que s'impartix en cada grau i també com s'aplica el coneixement que han rebut durant la formació.

La plataforma digital, gestionada per METRIC_SALEU, també inclou apartats i enllaç a continguts elaborats pels departaments d'Orientació dels Instituts i de FOL, amb informació sobre famílies professionals, itineraris acadèmics i professionals, aspectes orientats cap a l'orientació vocacional, cerca d'ocupació i prevenció de riscos laborals, entre altres.

Tant les activitats com la plataforma digital estan obertes a la participació i consulta de les famílies, pares, mares o tutors. Els materials estaran disponibles en la plataforma durant un mes. Per a conéixer l'FP es pot accedir mitjançant este enllaç: https://firafpsagunt.es/

 

Pujar