elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís aclareix dubtes sobre l'estat del projecte de la gigafactoria de Sagunt

Compromís aclareix dubtes sobre l'estat del projecte de la gigafactoria de Sagunt
  • La formació valencianista va aprofitar l’acte d’ahir sobre el perfil ocupacional en la futura factoria de Volkswagen per informar sobre la situació actual del projecte

MÉS FOTOS
Compromís aclareix dubtes sobre l'estat del projecte de la gigafactoria de Sagunt - (foto 2)
Compromís aclareix dubtes sobre l'estat del projecte de la gigafactoria de Sagunt - (foto 3)
Compromís aclareix dubtes sobre l'estat del projecte de la gigafactoria de Sagunt - (foto 4)
Compromís aclareix dubtes sobre l'estat del projecte de la gigafactoria de Sagunt - (foto 5)
Compromís aclareix dubtes sobre l'estat del projecte de la gigafactoria de Sagunt - (foto 6)

En el dia d’ahir va dur-se a terme un col·loqui organitzat per Compromís Camp de Morvedre – Alt Palància amb la col·laboració del col·lectiu local de Sagunt, al voltant del perfil ocupacional en la futura gigafactoria de Volkswagen. Tema que va servir a l’organització nacionalista per aclarir dubtes i posar damunt la taula la situació actual projecte, informar sobre els passos donats fins ara, i la posició del partit a nivell local sobre la construcció de la macroplanta fotovoltaica projectada per subministrar el 10% de l’energia a la factoria, tal i com ja va pronunciar-se l’organització mitjançant les al·legacions que va fer al PTE de Sagunt.

L’acte va començar amb el candidat a les pròximes eleccions municipals, Pepe Gil, com a presentador i conductor. Gil va destacar la rellevància i impacte que suposa la ubicació de la gigafactoria a Sagunt i de com la notícia “ha provocat un rebombori a la ciutat, fet que ens motivà a organitzar un acte com aquest que ens ajudara a establir una comunicació directa amb la ciutadania per aclarir dubtes al voltant del projecte.”.  A continuació Gil donà pas a Quico Fernández que s’encarregà principalment de recordar al públic assistent tot el treball realitzat la passada legislatura per tal de desenvolupar Parc Sagunt. A més, va insistir en que “la instal·lació de la factoria de Volkswagen a la nostra ciutat és un èxit compartit del govern del Botànic. Este projecte demostra la capacitat de coordinar-se i treballar conjuntament dels distints partits polítics que formen el govern de la Generalitat i les diferents administracions implicades, a més de, per suposat, demostrar la gran capacitat de treball i professionalitat dels seus respectius tècnics.”

En acabar l’actual regidor d’Urbanisme de Sagunt agafà la paraula la Directora General d’Emprenedoria i Cooperativisme Teresa Garcia, regidora a l’ajuntament de Sagunt la passada legislatura qui va posar el punt en “la necessitat de desenvolupar una xarxa de foment del cooperativisme específica centrada en la formació i la recerca, que treballe de la mà de les necessitats sectorials de la factoria. La Florida Universitària, amb 2.500 estudiants,  junt amb la Universitat Cooperativa de Mondragon, són els centres universitaris cooperatius més importants de l'Estat, i podem aprofitar aquest potencial amb la instal·lació de la factoria.”.

Una vegada mesurat el treball fet per portar la factoria i l’impacte que l’arribada d’aquesta suposa per a tot el teixit empresarial al seu voltant, arribà el moment de que el regidor d’Educació, Josep Manuel Tarazona, posara en valor el treball fet pel Botànic, i en concret el de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, desenvolupant el pla Edificant: “Un projecte que ha possibilitat que al nostre país passem de barracons a centres educatius de qualitat i, en el cas de Sagunt amb la construcció de l’IES nº 5 poder alliberar l’IES Eduardo Merello i l’IES Jorge Juan (futur IES La Laboral) per tal de convertir-los en dos centres integrats de formació professional de cara a cobrir les necessitats laborals que a mig termini tindran les empreses que ja s’han instal·lat o s’instal·laran a la nostra ciutat en un futur pròxim. La qualitat formativa a Sagunt, la UPV, UV, i UJI han sigut clau per propiciar l’arribada de empreses i de la Gigafactoria. Hui en dia, sense formació de qualitat, no hi ha futur laboral, ni productiu.”.

Continuant amb l’àmbit educatiu i formatiu la Directora General d’Inclusió Educativa, Raquel Andrés, va centrar la seua intervenció en els Itineraris formatius per a la inclusió laboral de l’alumnat amb diversitat funcional, aportant exemples d’altres multinacionals al nostre territori. Al respecte va assenyalar que “a pesar de tot el treball que es duu a terme a nivell formatiu amb les persones amb discapacitat sempre ens trobem amb l’últim escaló que és l’inserció laboral, difícil de superar”.

Per tancar un acte que va crear un gran interés en el municipi com demostrà l’afluència de gent al mateix, el director del Labora i Secretari Autonòmic d’Ocupació Enric Nomdedéu, en la intervenció més esperada, va donar unes pinzellades sobre el perfil ocupacional en la futura gigafactoria tal i com havia fet en anteriors aparicions en mitjans i actes. Nomdedéu va detectar “la necessitat per part de la factoria de poder comptar amb professionals formats tant en els cicles formatius com estudis superiors relacionats amb la química i la electromecànica. La bona notícia és que la major part de les capacitats que busquen ja les tenim i es promocionen als nostres centres de formació”. 

En el torn de preguntes recollides tant per xarxes socials com per part del públic assistent els ponents van aclarir més dubtes relacionats amb la posada en marxa de la gigafactoria.

Pujar