El Comité Assessor del Port de Sagunt confirma que la concessió en precari en el moll Nord no retardarà la integració port-ciutat
L'alcalde de Sagunt explica que l’APV buscarà solucions perquè esta situació no afecte la continuïtat dels llocs de treball
Este matí s'ha reunit el Comité Assessor del Port de Sagunt, en el qual s'ha tractat la limitació de la concessió en precari en el Moll Nord I a l'inici de les obres d'integració de les instal·lacions portuàries i el nucli urbà.
Arran de la suposada aprovació en el Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València (APV) del passat divendres, 11 de febrer, de la concessió a 3 anys més de l'ocupació de domini públic a una empresa en el Moll Nord de Port Sagunt, es va sol·licitar per part d'Alcaldia de l'Ajuntament de Sagunt realitzar una reunió d'este Comité.
En este sentit, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha informat que l’APV ha confirmat durant esta reunió que no hi ha cap concessió atorgada a l'empresa situada en el moll nord del Port, ni tampoc hi ha cap pròrroga de la concessió obtinguda, sinó que hi ha una autorització en precari que es pot revocar en qualsevol moment. En esta concessió en precari figura el màxim de 3 anys, però insistixen que es pot cancel·lar amb antelació si és necessari pels terminis del projecte d'integració port marítim-ciutat.
Així, Moreno continua explicant que, per este motiu, esta autorització no entraria en conflicte amb la integració Port-Ciutat pel fet que l’APV assegura que si ens trobem en disposició de poder iniciar les obres es revocaria esta autorització.
A més, l’APV s'ha compromés durant el Comité, tal com es va sol·licitar des de l'Alcaldia, a buscar solucions perquè esta situació no afecte negativament l'empresa i, per tant, als llocs de treball de manera que es done continuïtat als treballadors i les treballadores.
El primer edil, ha indicat que perquè donen principi les obres d'integració Port-Ciutat, es requerixen dos aspectes essencials. El primer, arribar al projecte constructiu, per a això s'ha proposat el concurs d'idees. El segon, sobre la base d’estes idees, la modificació de la Delimitació dels Espais i Usos Portuaris (DEUP), per a modificar els usos urbanístics d'esta zona d'integració Port-ciutat. Per este motiu, l’APV també s'ha compromés a intentar tancar l'assumpte dels usos en un breu termini de temps d'acord amb l'Ajuntament, per a no haver d'esperar al concurs d'idees i que això pospose tota l'operació.
D'esta manera, una vegada definits de manera genèrica els usos (zona d'integració port-ciutat, vial industrial i zona de maniobres marítimes), es podrà avançar de manera paral·lela en la modificació de la DEUP i en el concurs d'idees/projecte constructiu.
En el conveni signat entre l'Ajuntament de Sagunt i l’APV s'estipulava la potenciació del port marítim comercial i la integració de la ciutat. En concret s'indicava que l'Autoritat Portuària de València es comprometia a dur a terme les actuacions tendents a permetre a la ciutadania l'accés lliure a la zona reflectida en l'Annex I del conveni (zona més pròxima a la platja del Port de Sagunt) i l'ús interacció port-ciutat en esta, garantint la deguda compatibilitat amb l'activitat portuària i una vegada extints els títols d'ocupació del domini públic portuari existents en esta zona que pogueren veure's afectats. A este efecte l'Autoritat Portuària tramitaria la pertinent DEUP per a facilitar el citat ús d'interacció port-ciutat i el lliure accés a la zona.