La Associació Cultural Nautilus dedica un acto a Ray Harryhausen
Projectarà a les 18:30 hores en la Casa Municipal de Cultura el documental Ray Harryhausen. Special Effects Titan
Hui, dilluns 6 de maig, l’Associació cultural Nautilus, oferix un acte dedicat a Ray Harryhausen, el gran mestre dels efectes especials stop-motion on projectarà a les 18:30 hores en la Casa Municipal de Cultura (c/Progrés, 9, Port de Sagunt) el documental Ray Harryhausen. Special Effects Titan dirigit en 2011 per Gilles Penso, on grans cineastes com Steven Spielberg, Tim Burton, Peter Jackson, Terry Gillian i James Cameron, entre altres, reten homenatge al mestre Ray Harryhausen parlant de la font d'inspiració que ha sigut per a ells i d'escenes mítiques que va realitzar. L’acte és gratuit i d’entrada lliure fins completar l’aforament.
Entre els seus treballs més notables figuren El gran gorila (1949) que li va atorgar, al costat de Willis O'Brien, el Oscar als millors efectes visuals; Simbad y la Princesa (1958), Jasón y los Argonautas (1963) i Furia de Titanes (1981).
L'acte serà presentat per Luis E. Hernández, la gran passió del qual és el cinema des de xiquet, encara que és també músic, escriptor i traductor. És autor de diverses antologies de contes i en l'actualitat prepara un llibre sobre els cinemes de la nostra localitat.
Ray Harryhausen (Los Angeles, 1920 - Londres, 2013) és una personalitat única en el món del cinema que no es pot resumir en unes poques paraules, expliquen des de l’Associació. Home enamorat de les històries de fantasia i del Seté Art des de xiquet, artista hàbil competent en diverses disciplines, es convertiria en el motor principal dels films en els quals va participar malgrat figurar en ells, moltes vegades, simplement com a autor dels efectes especials. En realitat, va ser molt més, ja que, en estes pel·lícules, va ocupar sovint la labor de productor i va ser autor de les trames originals, indiquen des de l’organització.
Va redefinir l'stop motion, la tècnica d'animació fotograma a fotograma, per a donar cabuda a la infinitat de criatures i escenes que eixien de la seua imaginació, asseient amb la seua obra les bases del cinema fantàstic modern.