Aquestes són les principals novetats del contracte de recollida d'animals a Sagunt
L'Ajuntament col·laborarà amb protectores i entitats per a afavorir l'adopció nacional i internacional
El departament de Sanitat, Consum, Cementeris i Benestar Animal de l'Ajuntament de Sagunt ha presentat les novetats que recull el nou contracte de recollida d'animals a Sagunt, adjudicat a l'empresa ENSINISTRAMENT VALÈNCIA, SL. La duració del contracte és de dos anys més un de pròrroga i l'import d'esta contractació ascendix a 156.420 euros (IVA inclòs), distribuït en dos anualitats a raó de 78.210 euros per any.
Entre les principals novetats, està la unificació en el mateix contracte de la recollida d'animals vius i morts, així com la recollida d'animals morts de dilluns a diumenge, inclosos festius, amb un termini màxim de resposta de 2 hores. També l'ampliació del termini de retenció d'animals amb xip 10 dies més del que s'establix anteriorment, passant a ser de 20 dies. En este sentit, el regidor de Benestar Animal, Javier Timón, ha assenyalat que s'ha unificat el contracte, «buscant la major eficiència dels recursos públics i en la prestació de tots dos servicis per part de l'empresa concessionària, i una major agilitat i facilitat d'accés, tant per a la ciutadania com per a la Policia Local i la Guàrdia Rural».
El contracte també recull més campanyes de benestar animal, passant de ser de 4, segons les exigides en plecs tècnics, a 9, per a poder incloure una major formació, tant per a la Policia Local com per a la Guàrdia Rural, en matèria d'actuació coordinada en estes situacions. A més, inclou un ampli termini de recollida d'animals i gestió d'adopcions per als ciutadans i una ubicació del centre a menys de 10 Km de Sagunt, així com la reducció del temps de resposta (atenció avisos: termini màxim 1 hora; avisos urgents: termini màxim 30 minuts).
També hi haurà un major número de batudes setmanals (5 dies/setmana); col·laboració amb protectores i entitats per a afavorir les adopcions tant nacionals com internacionals; major difusió d'animals en adopció a través de xarxes socials i plataformes de continguts: Facebook, Instagram, Tiktok; adopcions a cost zero per als adoptants. Els animals eixiran amb les vacunes, cartilla sanitària, xip i amb una formació en ensinistrament que es durà a terme amb el seu adoptant. S'exigirà la firma d'un contracte d'adopció; sacrifici zero; assistència veterinària per a l'elaboració d'informes, i finalment, assistència tècnica i professional per a diverses qüestions inclosa la gestió de les colònies felines.
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat la importància d'unificar els contractes, que «abans es prestaven separats i generen interés per part de la ciutadania, ja que durant la legislatura molts veïns i veïnes s'han posat en contacte per a plantejar qüestions entorn d’este tema, i de fet, algunes de les actuacions que s'han incorporat sorgixen arran de converses que mantenim amb associacions». En este sentit, «el que vam demostrar com a administració és que som permeables al que se'ns trasllada per part de la ciutadania i que tenim eixa vocació de millora dels servicis públics».
Així mateix, Timón ha indicat que «hem aconseguit millorar substancialment tant el servici que es presta com l'atenció cap a la ciutadania i les associacions i, per a això, hem doblat la quantia pressupostària destinada a este efecte, amb el ferm propòsit de garantir el benestar animal al màxim i complir així amb el compromís del nostre Ajuntament amb el sacrifici zero».
A la presentació de les novetats del contracte també han assistit el gerent de l'empresa Ensinistrament València S.L., Javier Cano, i el gerent de Wise Natural Dog (proveïdor d'aliments), Vincenzo Maglione. Cano ha destacat la importància de fer un seguiment als gossos que estan en adopció, «perquè eixos gossos tinguen realment una segona oportunitat. Farem tots els esforços perquè eixe gos isca amb una educació completa a cost zero per part de l'adoptant i fer un seguiment amb la família que se l'emporte».