elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alumnat de l'IES Jorge Juan amplia la seua formació gràcies al servei de Salvament i Socorrisme de Sagunt

Alumnat de l'IES Jorge Juan amplia la seua formació gràcies al servei de Salvament i Socorrisme de Sagunt
  • Els i les 30 joves del Cicle de Grau Mitjà de Guia en el Medi natural i de Temps Lliure (TEGU) aspira a obtindre el títol de socorrista aquàtic en superar el mòdul de Salvament Aquàtic d'este cicle formatiu

MÉS FOTOS
Alumnat de l'IES Jorge Juan amplia la seua formació gràcies al servei de Salvament i Socorrisme de Sagunt - (foto 2)

Les i els 30 alumnes de l'IES Jorge Juan, en concret del Cicle de Grau Mitjà de Guia en el Medi Natural i de Temps Lliure (TEGU), han visitat esta setmana la posta del servei de Salvament i Socorrisme situada a la platja del Port de Sagunt amb la finalitat d'ampliar la seua formació del mòdul específic de Salvament Aquàtic, amb el qual compta el cicle formatiu.

En eixe sentit, esta sessió formativa, que ha tingut una duració de quatre dies, ha sigut impartida pel personal del servei de Salvament i Socorrisme de Sagunt i que, també, ha comptat amb la participació del servei de Bombers.

Segons ha explicat el regidor delegat de Platges, Roberto Rovira, «ja que l'Ajuntament oferix este servei de manera directa, podem col·laborar en este cas amb el centre educatiu IES Jorge Juan i, particularment, per als seus alumnes i alumnes, perquè reben formació pràctica a les nostres platges. Pense que és molt positiu que col·laborem des de l'Ajuntament amb la comunitat educativa de la nostra ciutat i de la resta de la comarca que, en definitiva, està formant a les persones més joves que, en un futur, probablement estan prestant els serveis a les nostres platges, en els nostres entorns naturals o en altres parts de la Comunitat Valenciana».

La sessió ha consistit en quatre dies de formació, fonamentalment centrada en la part pràctica. Un dels tallers que van realitzar va ser una primera presa de contacte amb les embarcacions amb les quals compta el servei, com la moto d'aigua i la llanxa semirígida de salvament, en el qual van treballar aspectes de seguretat i de com saltar a l'aigua sense risc, com aproximar-se a la víctima conscient, com anar i com agafar a la víctima del braç, com utilitzar i pujar a la llitera, com mantindre les vies aèries obertes perquè no entre aigua, com fer l'extracció i com es fa un trasllat segur, entre altres; a més, van dur a terme un altre taller d'entrades a l'aigua, en el qual van treballar i van aprendre des del material que s'usa, com entrar a l'aigua amb roïna i amb bona mar i com acostar-se i extraure a la víctima a terra. També, van tindre una primera presa de contacte amb les torres de salvament i en com realitzar comunicacions.

«A més, això és una mostra més que el servei de Salvament i Socorrisme de Sagunt és un referent en l’àmbit nacional i internacional, fonamentalment per eixe equip humà que tenim, per la seua formació i, també, pels mitjans tècnics i la inversió que fan úniques les nostres platges», ha afegit el regidor.

Cal destacar que, una vegada acabat i superat este mòdul específic de Salvament Aquàtic, els i les joves obtindran el títol de socorrista aquàtic, el qual és expedit per la direcció general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana i que té validesa en l'àmbit europeu.

Pujar