Rodríguez Mulero destaca la qualitat del Raïm de Taula Embolsat Vinalopó
El secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, ha destacat la qualitat del Raïm de Taula Embolsat Vinalopó i la seua forta presència en el mercat exterior.
Francisco Rodríguez Mulero ha realitzat aquestes declaracions durant la presentació als mitjans de comunicació de la campanya de promoció del consum del Raïm de Taula Embolsat Vinalopó que anualment organitza el Consell Regulador de la Denominació d'Origen d'este producte per a la pròxima temporada, que en esta ocasió ha tingut lloc a Monforte del Cid, a qui també ha assistit la directora general de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna, María Teresa Cháfer.
En este sentit, Rodríguez Mulero ha animat els viticultors i als restauradors a explorar les possibilitats que oferix el raïm amb esta denominació d'origen, ampliar les seues formes de consum i presentació i buscar aliances estratègiques amb el sector de la distribució nacional i internacional.
Així mateix, el secretari autonòmic ha expressat el suport del Consell al sector especialment en l'àmbit de la investigació, amb treballs orientats des de l'IVIA a incrementar la qualitat i la productivitat de la vinya adaptant-la al canvi climàtic, enfortint la competitivitat i rendibilitat del sector.
A més, Francisco Rodríguez Mulero també ha recordat que "la concentració de l'oferta i la vinculació al territori fan que la vall del Vinalopó no s'entenga sense el raïm embutxacat, la qual cosa és una fortalesa que ha d'explotar l'agricultor per a continuar guanyant mercats i rendibilitat".
De la mateixa manera, Rodríguez Mulero ha afegit que els agricultors del Vinalopó han sabut atorgar un valor a un producte que actualment de treball directament i indirectament a al voltant de 13.000 persones.
Així mateix, Francisco Rodríguez Mulero ha animant els productors a buscar vies que intensifiquen la comercialització i la internacionalització per al raïm de taula embolsat Vinalopó amb el segell de qualitat de la denominació d'origen.
Dades de la DO Raïm de Taula Embossat del Vinalopó
La Denominació d'Origen Raïm de Taula Embossat del Vinalopó comprén els termes municipals d'Agost, Aspe, Hondón de los Frailes, el Fondó de les Neus, Monforte del Cid, Novelda i La Romana. Actualment, la superfície dedicada al cultiu de raïm de taula inscrita davall la DO ascendix a 2.124 hectàrees de les varietats Aledo, Ideal, Roseti, Red Globe, la senyora María, Dominga i Victòria. La producció total en la superfície inscrita estimada és de més de 51.475 tones, sent la producció emparada més de 8.195 tones.
Quant a la destinació de la producció, el mercat nacional compra el 52% del raïm, el 38% va a la Unió Europea (principalment França, Itàlia i Alemanya) i la resta s'envia a clients de països extracomunitaris.
El sector del raïm de taula de la Comunitat Valenciana en el seu conjunt (inclosa el raïm emparada per la DOP) porta exportat entre gener i juny de 2017 un total de 3,3 milions d'euros, la qual cosa representa el 13,9% del total nacional exportat, amb un augment del 6,4% sobre el mateix període de l'any 2016.