elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Escola de Viticultura de Requena augmenta un 15% el seu alumnat i reforça la protecció contra la Covid

L'Escola de Viticultura de Requena augmenta un 15% el seu alumnat i reforça la protecció contra la Covid
  • Comença un nou curs consolidada com a referent a nivell mundial i incrementant el nombre d'alumnes fins als 170

MÉS FOTOS
L'Escola de Viticultura de Requena augmenta un 15% el seu alumnat i reforça la protecció contra la Covid - (foto 2)
L'Escola de Viticultura de Requena augmenta un 15% el seu alumnat i reforça la protecció contra la Covid - (foto 3)
L'Escola de Viticultura de Requena augmenta un 15% el seu alumnat i reforça la protecció contra la Covid - (foto 4)
L'Escola de Viticultura de Requena augmenta un 15% el seu alumnat i reforça la protecció contra la Covid - (foto 5)

L'Escola de Viticultura i Enologia de Requena, dependent de la Diputació de València, ha donat inici a un nou curs condicionat per les mesures sanitàries que imposa la pandèmia. Malgrat les dificultats derivades d'esta nova situació, s'ha aconseguit no sols mantindre sinó incrementar el nombre d'alumnes, que passen dels 150 estudiants amb què comptava el centre l'any passat als 170 inscrits en els diferents cicles formatius per a l'exercici 2020/21.

Precisament per a complir amb els protocols de seguretat front la Covid s'ha decidit habilitar dos sales més (l'antic menjador i el que era l'aula de joc) per a comptar amb més espais en els quals impartir les classes. Les noves aules comptaran amb nous equips informàtics i un projector, tot amb l'objectiu de mantindre les classes presencials, fonamentals en esta mena de formació professional.

Una altra de les novetats per al curs que acaba de començar és que els estudiants dels cicles d'agroforestals tindran equips de protecció individual (EPIs) per a cadascun d'ells.

D'esta manera, la prestigiosa escola reconeguda tant a nivell nacional com internacional, que va començar la seua marxa en 1961 (la més antiga d'Espanya en la matèria), continua formant als futurs professionals d'un sector en alça, la qual cosa aporta un valor fonamental en estos temps al món de l'agricultura.

La diputada provincial responsable de l'escola, Eli García, ha visitat les instal·lacions, acompanyada pel director general de Formació Professional de la Generalitat Valenciana, Manuel Gomicia. Al llarg de la visita han pogut conéixer de primera mà com, en plena època de verema, els futurs enòlegs es preparen realitzant pràctiques en el camp d'experiències vitivinícoles conegut amb el nom de ‘Los Coloraos’.

“Ens agrada comprovar que l'escola de Requena ha sabut adaptar-se als nous temps, i com gràcies a la labor del professorat i a les magnífiques instal·lacions amb les quals compta, continua aportant professionals a tota Espanya i a molts altres països”, ha destacat Eli García.

Cicles formatius i instal·lacions

Actualment, l'Escola de Viticultura i Enologia ‘Félix Jiménez’ oferix quatre cicles de Formació Professional, dos relacionats amb la indústria alimentària: Tècnic en Olis d'Oliva i Vins (grau mitjà) i Tècnic en Vitivinicultura (grau superior); i altres dos orientats a activitats agroforestals: Tècnic en Aprofitament i Conservació del Medi natural (grau mitjà) i Tècnic en Gestió Forestal i del Medi natural (grau superior).

A més del camp de pràctiques i experiències ‘Los Coloraos’, situat en la carretera de Requena-Villar dels Olmos, el centre propietat de la Diputació compta amb unes completes instal·lacions que asseguren una formació íntegra dels alumnes, com ara laboratoris, sala de tastos, aula de viticultura i una sèrie de parcel·les amb diferents comeses.

Pujar