Els alumnes de l'Escola d'Enologia de Requena publiquen una guia per a conèixer la fauna valenciana
A més d'aquirir coneixements sobre el sector agrari, els alumnes de l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena són escriptors. El centre, dependent de la Diputació de València, ha publicat un quadern de camp en el qual conèixer la fauna de la regió, a més d'aprendre a respectar i gaudir de l'entorn.
Dins del mòdul d'Educació Ambiental, els alumnes de Tècnic Superior en Gestió Forestal i del Mitjà Natural han elaborat una guia visual pensada per a ensenyar als xiquets a reconèixer els animals que habiten en la nostra regió. L'objectiu d'aquest treball consisteix a encuriosir als més menuts i que aquests interioritzen la importància de la cura del medi ambient.
La idea de realitzar aquest projecte va sorgir de l'anàlisi del llibre de text de ciències que s'estudia en els col·legis del municipi. Així, els estudiants de l'Escola de Requena van considerar que el tema sobre el coneixement dels animals se centra en espècies molt cridaneres, però d'ecosistemes llunyans i diferents al mediterrani.
D'aquesta forma, en el manual es poden apreciar espècies autòctones com la rabosa, el senglar, el falcó pelegrí o xicotets rèptils com la salamanquesa. A més, tracta la importància de no molestar als animals, ja que poden tenir una resposta agressiva i les picades d'alguns d'ells, com l'escorpí o la escolopendra, són verinoses.
Així, els alumnes de l'Escola de Viticultura estan fent una gira per tots els col·legis del municipi per a presentar el document i oferir una còpia als participants, a més de fer una xerrada informativa. Per a intentar familiaritzar als xiquets de segon cicle de primària amb aquestes espècies, els alumnes han ideat un joc per a aprendre a valorar tots els animals en els ecosistemes, per insignificants que semblen.
Aquesta classe també introdueix als menuts en el coneixement de la fauna, a través d'identificació visual d'animals, així com l'anàlisi d'altres factors que poden ajudar a conèixer la seua presència amb sons, petjades i xicotetes restes.