Rafelbunyol assisteix a la presentació del "Arbre de la renovació de l'aire"
El Diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes i l'Alcalde de Rafelbunyol, Fran López, han acudit aquest matí a la presentació per part de José Ramón Castellar, CEO de Discomon, de l'última novetat de Kien Mou: el "arbre de la renovació de l'aire".
En aquesta presentació, a la qual també han acudit el responsable de projectes europeus de la Diputació de València, Jose Domingo Martinez, el regidor d'Urbanisme i Medi ambient, Santiago Bellver i el regidor d'Indústria i Comerç, Fernando Ciges, s'han donat a conèixer els detalls del projecte presentat per Juan Viesca, European funds director Finnova Foundation de el "arbre de la renovació de l'aire" que formarà una xarxa de telecomunicacions en un entorn a 900 Mgh per al creixement de l'internet de les coses IoT.
Un projecte que ja ha obtingut el reconeixement europeu de Discomon, el primer lloc en el Urban Challenge de qualitat de l'aire de Sofia (Bulgària) promoguda per la Unió Europea, quedant al seu torn com el millor projecte de la UE en neteja de l'aire.
Kien Mou és un equipament capaç de netejar l'aire de contaminants tals com el Diòxid de Carboni, Òxids de Sofre i partícules en suspensió de 2,5PM. El seu disseny fa que substituïsca al mobiliari urbà existent i aporta elements de comunicació interactiva amb l'Ajuntament, donant serveis de comunicació i telecomunicacions institucionals i mesures a temps real de la qualitat de l'aire. El seu manteniment pot ser sostenible amb publicitat i els seus residus poden utilitzar-se com a materials de construcció, sent un exemple d'economia circular.
"Podrà transportar dades de molt pocs bits perquè a través del Big Data puga gestionar-se millor la ciutat evitant més CO2, ja que molts serveis es reduiran en mobilitat i es guanyarà en agilitat per als ciutadans. Pot ser un servei per a les empreses públic-privades que beneficia la gestió de la Smart-City, sent un nou ingrés per a la ciutat perquè les empreses pagaran pel transport d'aquestes dades", ha assegurat José Ramón Castellar en la seua participació.
Fran López ha afirmat que "estem molt orgullosos que idees tan innovadores, que lluiten contra el canvi climàtic i contribueixen en la creació Smart Citys, sent aquests objectius prioritaris per a l'Ajuntament, que cerca convertir-se en una ciutat intel·ligent i energèticament eficient, nasquen d'empresaris de la nostra localitat i porten el nom de Rafelbunyol més enllà de les nostres fronteres amb projectes de tan ambiciosos com aquest reconegut per Europa com la millor startup d'Espanya en la categoria Smart City. L'Ajuntament de Rafelbunyol, sempre apostarà per la innovació, la modernització i el canvi, recolzant fermament idees com aquesta".
Per al CEO de Discomon, l'objectiu "és dotar a les ciutats d'una solució que a més de funcional, siga sostenible. I amb la integració de solucions IoT s'ajudarà a una millor gestió de les ciutats del futur".
En 2016, KienMou va ser considerada la millor startup d'Espanya en la categoria Smart City i en la final europea va obtenir el tercer lloc. Amb el suport del programa StartUp Europe Accelerator de Finnova, va aconseguir obtenir el Segell d'Excel·lència de la Comissió Europea i rebre una subvenció de 115 mil euros de la convocatòria Horitzó Pime per a desenvolupar estudis de viabilitat a través del MINECO. Actualment opta a 1,6 milions d'euros de la Fase II d'Instrument Pime de la Comissió Europea.