elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
Campanya grip-Covid 19

Quasi 850.000 persones s'han vacunat contra la grip en la Comunitat Valenciana

Quasi 850.000 persones s'han vacunat contra la grip en la Comunitat Valenciana
  • Sanitat ha activat diverses estratègies per a optimitzar la cobertura vacunal: citació de la població diana per SMS, telèfon o carta, bàndols municipals, missatges en mass media o jornades de portes obertes

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha immunitzat contra la grip a 846.733 persones des del 17 d'octubre, quan va començar la campanya de vacunació. Per províncies, són 100.879 persones a Castelló, 433.017 a València i 312.837 persones a Alacant.

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, insisteix en la importància d'immunitzar-se i de mantenir certes mesures de cara als pròxims dies festius, no sols per a per a poder gaudir amb la família i amics sinó també, a nivell general, per a reduir la càrrega assistencial i garantir així una millor assistència per a tots.

“És important que els qui han d'immunitzar-se -ja siga de la vacuna de la grip, de la dosi de reforç contra la Covid o d'ambdues- ho facen. També és molt recomanable l'ús responsable de la màscara: en llocs tancats o quan estem amb persones vulnerables perquè tenen immunodeficiències o una edat avançada”.

En aquest sentit, els col·lectius per als quals està pautada la vacuna antigripal són les persones majors de 65 anys, dones embarassades o que acaben de donar a llum i els qui tenen risc de patir complicacions perquè pateixen patologies de base, així com personal sanitari i sociosanitari i els qui viuen en centres de majors o de diversitat funcional.

Amb l'objectiu d'optimitzar la cobertura vacunal, els departaments de salut, en funció de les característiques sociodemogràfiques de la població a la qual atenen i d'altres singularitats, estan desenvolupant diferents estratègies. En concret, els de menor població o persones més majors realitzen avisos personalitzats a través de trucades telefòniques, missatges SMS i fins i tot cartes.

La difusió de la informació a través de les xarxes socials dels departaments o de bàndols o ràdios municipals, amb la col·laboració dels Ajuntaments, són unes altres de les fórmules que s'estan emprant per a informar la població susceptible de vacunar-se.

A aquests sistemes se suma la captació oportunista, és a dir, que el personal sanitari aprofita qualsevol visita al centre de salut dels pacients susceptibles d'immunització per a oferir-los vacunar-se. D'igual manera, en les visites domiciliares a població de risc també es brinda l'oportunitat de vacunar-se.

En alguns departaments, addicionalment, s'han celebrat jornades de portes obertes perquè les persones puguen acudir a vacunar-se.

Per part seua, la ciutadania pot agafar cita contactant amb el seu centre de salut en persona, per telèfon, per l'APP GVA+Salut o en la web de cita prèvia: https://www.san.gva.es/cita_previa/citaprevia_general_cas.html

Dosi de reforç de la vacuna contra el coronavirus

La campanya antigripal discorre en paral·lel amb l'administració de la segona dosi de record enfront de la Covid-19, que es va iniciar el 26 de setembre. Des de llavors, 714.107 persones han rebut aquesta dosi de record (266.217 a Alacant, 81.926 a Castelló i 365.964 a València).

Es tracta de professionals i residents de centres sanitaris o sociosanitaris, persones de 60 anys o més, persones dependents que no viuen en un centre de majors o de diversitat funcional i pacients que pateixen patologies de risc.

Pujar