La UPCCA de Quart de Poblet va desenvolupar 208 activitats en l'àmbit educatiu en 2017
La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l'Ajuntament de Quart de Poblet ha desenvolupat durant 2017 un total de 208 activitats en l'àmbit educatiu, la qual cosa suposa un increment del 25,3% en el volum d'activitats, dins d'aquesta àrea, respecte a l'any anterior.
Del total d'iniciatives, 50 corresponen a la xarrada sobre riscos i potencialitats de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC); 38 han format part del programa "D k vas?. No et pikes amb les drogues"; 32 s'han desenvolupat en el marc del taller d'habilitats per a la vida; 24 s'integren en el programa "PREVTEC" de prevenció de les addiccions tecnològiques; 17 han estat relacionades amb la xarrada sobre addicció al mòbil i els riscos dels videojocs; 15 s'engloben en el taller de begudes saludables; 10 en el programa "LUDENS", i 8 més han sigut xarrades informatives sobre drogues.
Finalment, s'han realitzat 4 activitats dins del programa "PREVENTIC" de prevenció del consum de substàncies estupefaents; altres 4 dins del programa "Pasa la vida"; 3 més de formació "Salut en Curs"; i altres 3 d'"Unplugged". El 66,3% del treball realitzat en centres educatius s'ha desenvolupat en l'IES La Senda, l'IES Riu Túria i el CIFP Faitanar.
D'altra banda, en l'àmbit familiar s'han dut a terme tres accions principals: una xarrada sobre riscos i potencialitats de les TIC amb l'AMPA del col·legi Ramón Laporta, i dos cursos online de l'Aula Virtual de la FAD, "En familia" i "En família: aprofundint". També s'han organitzat quatre accions de prevenció comunitària. Entre elles es troben la campanya del "Dia Mundial sense Tabac"; un taller sobre com ens afecta el consum d'alcohol que va tenir lloc en la Fira d'Associacions; la campanya "Llum verda a la responsabilitat", que es va desenvolupar durant festes locals; i els tallers de begudes saludables en Fireta de Nadal. A més, s'ha impartit una acció de Prevenció Selectiva amb el Curs de Jove Oportunitat, que coordina l'Àrea de Joventut, dirigida per Consue Campos.
Quant a les atencions individuals, la UPCCA ha assistit 81 persones afectades per conductes addictives (12 joves) i/o als seus familiars. Dels xics i xiques atesos, tots tenien problemes amb el consum de cànnabis i una d'elles amb l'addicció al telèfon mòbil.
Finalment, s'ha aprovat l'esborrany del V Pla Municipal de Drogodependències i altres trastorns addictius que serà treballat en la Comissió de Prevenció de Drogodependències al llarg del 2018.
Per a conèixer més sobre el treball de la UPCCA o realitzar qualsevol consulta, es poden dirigir a ella a través de Facebook i Twitter.