elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’EMTRE activa un pla de contingència per assegurar el tractament de residus de l’àrea metropolitana de València

L’EMTRE activa un pla de contingència per assegurar el tractament de residus de l’àrea metropolitana de València
  • L’entitat tanca ecoparcs, reorganitza torns i prohibeix visites

L’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus ha activat un pla de contingència davant els efectes del coronavirus en el servei de tractament de residus de la ciutat de València i la seua àrea metropolitana.

El pla de contingència s’ha pres seguint les directrius de l’Agència Valenciana de Seguretat i Emergències que ha declarat el tractament de residus com a “servei imprescindible per al funcionament de la societat” en una circular remesa el passat 11 de març.

En aquest sentit, el president de l’entitat, Sergi Campillo, ha adreçat una carta a les tres concessionàries que gestionen les plantes de tractament de Quart de Poblet, Manises i l’abocador de Dos Aguas per tal que asseguren en tot moment la continuïtat del procés i dels llocs de treball que es consideren crítics. Igualment sol.licita que es protegisquen les instal.lacions davant qualsevol imprevist i s’eviten molèsties a les poblacions colindants.

Campillo demana també que se suspenguen les visites a les plantes i, molt especialment, les visites escolars que es realitzen habitualment a l’ecoaula i l’aula d’educació ambiental de la planta de Quart de Poblet.

A més, el president de l’EMTRE ha posat en marxa un mecanisme de seguiment on estan presents representants de les tres concessionàries i els gestors de l’entitat per mantindre “una línia fluïda de comunicació que resolga els problemes que puguen ser detectats”.

Tancament dels ecoparcs

Igualment, l’entitat ha pres la decisió de tancar la majoria dels ecoparcs fixos i deixar oberts únicament els de Vara de Quart, a València, i els d’Alboraia, Paterna i Torrent II per ser fonamentals per al manteniment de l’activitat de les empreses.

Els altres ecoparcs fixos de l’entitat, ubicats a Aldaia-Alaquàs, Albal, Albalat dels Sorells, Albuixech, Almàssera, Catarroja, Manises, Massamagrell, Meliana, Paiporta-Picanya, Picassent, Puçol, Sedaví, Silla, Torrent I i Xirivella, romandran tancats com a mesura de precaució.

La mesura de tancament dels ecoparcs entrarà en vigor aquest pròxim dilluns, 16 de març. Mentrestant, els quatre ecoparcs que es mantenen oberts extremaran les mesures de prevenció i la seguretat i salut de la seua plantilla.

En la mateixa línia, també se suspenen les eixides al carrer dels sis ecoparcs mòbils, que habitualment recorren les 45 poblacions de l’entitat i que, a partir del 19 de març, tenien prevista la seua presència en Massanassa, Aldaia, Manises, Almàssera, Massalfassar i el Perellonet, a València.

Els ecoparcs mòbils que estaven en funcionament hui en Catarroja, Museros, Mislata, Alboraia, Alaquàs i el carrer Naturalista Rafael Cisternes, de València, ja no obriran aquesta vesprada.

Crida a la tranquil·litat

El president de l’EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha fet una crida a la tranquil·litat perquè, com a administració pública, l’EMTRE “ha previst tots els escenaris i garanteix el servei de tractament del fem en València i tota la seua àrea metropolitana”.

En aquest sentit, la gestió dels residus és un “servei públic essencial” i s’han establit els protocols per garantir el seu tractament “sense cap problema”.

Igualment Campìllo ha destacat que es mantenen oberts quatre ecoparcs fixos “un en cada zona de l’àrea metropolitana de València” per facilitar el manteniment de l’activitat de les empreses.

Pujar