L'Ajuntament celebra una trobada amb els veïns procedents d'Argentina, Colòmbia i Equador
L'Ajuntament de Quart de Poblet ha celebrat una nova edició del projecte municipal "Encuentro con Nuestras Raíces", que en aquesta ocasió ha reunit als veïns i veïnes del municipi procedents d'Argentina, Colòmbia i Equador. L'objectiu d'aquesta activitat és que les persones vingudes de diferents llocs, tant d'Espanya com altres països, que van triar Quart per a construir una nova llar, es reunisquen, compartisquen records, experiències i sentiments, així com adquirisquen consciència de pertinença al lloc d'acolliment.
L'alcaldessa, Carmen Martínez, va reconèixer la duresa d'haver de deixar tot el teu món, als teus sers estimats, "per la necessitat legítima de buscar una vida millor". En conseqüència, "el que hem de fer els pobles i ciutats als quals arribeu persones migrants és rebre-us amb els braços oberts i donar resposta a tots els drets que us corresponen com a ciutadans i ciutadanes", va afegir.
Martínez va incidir que Quart de Poblet és un poble de tots i totes, sense exclusions: "El nostre objectiu és que us sentiu part de Quart perquè ho sou. Estem veient i seguirem veient créixer als vostres xiquets i xiquetes que ja han nascut ací i açò ens sembla meravellós. A través de vosaltres, a Quart podem conèixer molt millor els vostres països d'origen: Colòmbia, Argentina i Equador; accedir a altres punts de vista, una altra cultura, a diferents formes d'afrontar els reptes que la vida ens planteja i açò, sens dubte, és un valor afegit, ens enriqueix perquè les persones sumen", va concloure.
A l'acte van assistir també la vicecónsul d'Equador a València, Tatiana Caicedo Villalba, i el president de l'"Asociación Plataforma Intercultural España", Eduardo Béjar Méndez, a més de representants de la corporació municipal.
La trobada va servir també per a homenatjar les persones més majors procedents d'aquests tres països que resideixen a Quart, tres dones. Són Magnolia Jesús Ramírez de Caicedo, natural de Colòmbia; l'argentina Rosalía Villalba i l'equatoriana Aida Marina Alban, que no va poder assistir a l'acte. Les seues famílies es van sumar al reconeixement. En el cas de Magnolia va ser la seua besnéta Sofia, de 7 anys, l'encarregada de dedicar-li unes paraules i en el de Rosalía, la seua néta Ainhoa, que té 11 anys.
A la celebració es van sumar el grup de folklore "Tradiciones de Mi Ecuador" i el cantautor llatinoamericà Omar Grijalba Bravo, que va interpretar temes dels tres països. La trobada va concloure amb una degustació gastronòmica.