Castellano

Quan la pandèmia t'obliga a reinventar-te: joves emprenedors desenvolupen solucions per al coronavirus

Quan la pandèmia t'obliga a reinventar-te: joves emprenedors desenvolupen solucions per al coronavirus

    Desenes de joves emprenedors de diferents racons del món formats en el programa Explorer que promou Banc Santander a través de Santander Universitats, han paralitzat els seus projectes personals o els han transformats en dies oferint totes les seues capacitats i talent a la cerca de solucions urgents que ajuden a esmorteir l'impacte d'aquesta crisi sanitària en la societat.

    Les iniciatives que han construït en temps rècord van des d'una plataforma per a connectar a centres sanitaris amb makers que fabriquen material mèdic, a una eina per a comprar cupons que ajuda els xicotets comerços a sobreviure, passant per una experiència en realitat virtual per a explicar als xiquets i xiquetes en què consisteix aquesta malaltia.

    Solucions Explorer per a plantar cara al COVID-19

    La plataforma Cooperavirus permet conéixer les necessitats dels professionals sanitaris en temps real, alhora que concentra les iniciatives d'entitats i makers que estan fabricant i imprimint en 3D materials de protecció. “Ens vam adonar que l'oferta i la demanda estaven completament desfasades”, comenta José Gago, guanyador de l'edició 2019. “D'aqueixa falta de logística va sorgir la idea de crear aquesta plataforma”. Gràcies a ella, els centres sanitaris poden ingressar de manera ràpida el material que necessiten amb urgència i l'eina els connecta amb els voluntaris que estan creant-lo en diferents parts del país.

    Yoportitupormi.org és un altre projecte temporal sense ànim de lucre creat per John Correa i César de la Torre, CEOs de les startups Alta Guàrdia i DOOD sorgides de l'edició 2018 d'Explorer. “Volem col·laborar amb els xicotets comerços, bars i restaurants durant aquesta crisi”, explica Corretja. “El concepte és molt senzill: compres ara un cupó d'un establiment i el consumeixes quan passe la crisi del COVID-19. D'aquesta manera ajudem al fet que no hagen de tancar per falta de liquiditat financera”, conclou.

    *Fixme, el projecte de les emprenedores María Luke i Xandra Etxabe, ha desenvolupat una programació específica d'entrenaments online adequada específicament a aquesta etapa de confinament amb retransmissions en viu a càrrec dels seus especialistes en les diferents disciplines.

    En Nixi For Children projecte liderat per Tomás Lobeu, també han volgut aportar valor en aquesta complicada situació i han creat i distribuït de manera gratuïta una experiència de realitat virtual per a explicar als xiquets en què consisteix el coronavirus i com poden ajudar al fet que no s'expandisca.

    La startup GoPick creada per l'Explorer Miguel San Antonio per a permetre demanar i pagar sense cues en els espectacles, s'ha associat amb una empresa de repartiment a domicili i ha cedit de manera gratuïta la seua plataforma a bars i restaurants perquè puguen gestionar comandes durant aquest període de crisi.

    L'Explorer que també està aportant el seu gra d'arena a aquesta situació és Bosco Soler, fundador de sinoficina.com que ha organitzat el congrés online gratuït #SomosRemotos amb experts d'empreses com Apple, Doist, Metricool o Basecamp per a ajudar a totes les persones que han de treballar en remot a fer més eficient el seu teletreball.

    Altres exemples són els portuguesos Agit llancen un repte d'activitat diari que actualitzen en la seua app la qual registra l'exercici físic de l'usuari utilitzant la cambra del mòbil; o els càntabres Grammazzle que han deixat de fabricar el seu material didàctic per a l'aprenentatge de la gramàtica i la fonètica anglesa i han posat les seues impressores 3D a fabricar material de protecció per als sanitaris.

    Aquests exemples són el reflex de la capacitat emprenedora posada al servei de la societat, valors que es transmeten en Explorer i que demostren el talent i la capacitat d'adaptació dels joves que passen pel programa.

    Pujar