elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Al voltant de 1.000 turistes coneixen Simat de la Valldigna

Al voltant de 1.000 turistes coneixen Simat de la Valldigna
    MÉS FOTOS
    Al voltant de 1.000 turistes coneixen Simat de la Valldigna - (foto 2)
    Al voltant de 1.000 turistes coneixen Simat de la Valldigna - (foto 3)

    Durant el mes d'octubre, el Monestir de Santa Maria de la Valldigna ha acollit diferents actes per a promocionar i incentivar el turisme en esta població de 3.500 habitants de la Safor, Simat de la Valldigna.
    El Monestir, del segle XIII, i la Mesquita de la Xara, del segle XV, són els principals reclams dels visitants, atès que en el Monestir es poden observar diferents tipus d'estils arquitectònics, com el gòtic i el barroc. Mentrestant, la Mesquita de la Xara o també coneguda com l'Ermita de Santa Anna és de les més importants que es conserven en la Comunitat Valenciana.

    Al voltant de 1.000 persones s'han donat cita a Simat de la Valldigna, per conèixer un poc més la història i les arrels del municipi, com també de la subcomarca de la Valldigna, amb les activitats organitzades per l'Oficina de Turisme de Simat.

    Les jornades, les quals han encapçalat el mes d'octubre, han estat les jornades del II Encontre de Gastronomia Monàstica. Dividides en tres caps de setmana, els participants gaudiren de diferents tasts, com: tast de vi, de cava, de cervesa, de pa tradicional, de formatges monàstics, a més de poder veure in situ la realització d'un showcooking i realitzar un taller d'escriptura gòtica.

    El primer encontre va tenir lloc a la sala capitular i este segon al refectori del Monestir de la Valldigna. Des de la Regidoria de Turisme s'apunta que es seguirà donant continuïtat a estes jornades perquè són molt il·lustratives a l'hora d'entendre la gastronomia de l'Edat Mitjana.

    A més, el que es va recaptar este cap de setmana amb les dos últimes jornades d'este II Encontre de Gastronomia Monàstica destinades als tasts de formatges monàstics i pans artesans, ha anat destinat íntegrament a l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Mama.

    Jornada per a la difusió de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana

    Per altra banda, el cenobi va acollir este dissabte una jornada per a commemorar el 35é Aniversari de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, amb una visita guiada teatralitzada pel Monestir i on es va aprofitar per a reflexionar sobre el concepte d'Identitat Pròpia a partir de l'Estatut d'Autonomia. Posteriorment, el cantant de música tradicional, Pep Gimeno «Botifarra» va actuar davant de al voltant 400 persones a l'església del Monestir.

    Marga Palomares, regidora de Turisme, ha assenyalat que «estes dos activitats a més de promocionar el nostre municipi també serveixen per a incentivar el comerç local» i també, ha volgut apuntar que «molta gent no va poder participar al II Encontre atès que hi havia molta demanda i les places eren limitades».

    Totes les activitats per promocionar el turisme a Simat han estat organitzades per l'Oficina de Turisme de Simat amb col·laboració amb la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport; i estes últimes han estat subvencionades per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, amb la intenció de realitzar actuacions relacionades amb el desenvolupament i la difusió de l'Estatut d'Autonomia.

    Pujar